Υπό δρακόντεια μέτρα και με ισχυρή αστυνομική παρουσία οι παρελάσεις – Επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα

Υπό δρακόντεια μέτρα και με ισχυρή αστυνομική παρουσία θα πραγματοποιηθούν οι σημερινές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.

Περίπου 1.500 αστυνομικοί όλων των μονάδων βρίσκονται σήμερα επί ποδός στην Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι θα υπάρξουν διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες. Χθες στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα έγιναν δύο προσαγωγές.

Στις 11.00 θα ξεκινήσει η παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης – στάθμευσης από τις 6 το πρωί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων και της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, θα έχουμε στις κεντρικές λεωφόρους και οδούς στην Αθήνα:

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη στις 10.00 το πρωί θα γίνει η επίσημη δοξολογία στην Αγία Σοφία, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και στις 11.15 είναι προγραμματισμένη η παρέλαση μαθητών, Συλλόγων, Ομοσπονδιών και στρατιωτικών τμημάτων.

Αυξημένα μέτρα έχει πάρει η Τροχαία. Από τις 03.00 έως και τη λήξη της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση, στους δρόμους.

https://youtu.be/4RHCP9qPdpw

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Επίθεση των ΜΑΤ σε λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία κουκουλοφόρων της Χρυσής Αυγής

Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, γκλομπ και χημικά, δέχθηκε η κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εργαζόμενοι της περιοχής, σήμερα το πρωί.

Η κινητοποίηση έγινε από το λαό της πόλης, μετά από κάλεσμα σωματείων και άλλων φορέων ενάντια στην παρουσία φασιστών της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την 25η Μαρτίου.

Με την άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση των σωματείων οι φασίστες εκδιώχθηκαν και πήγαν στα μουλωχτά να ανοίξουν τα πανό τους μακρυά από το χώρο της διαδήλωσης, προστατευμένοι από την αστυνομία. Χαιρετούσαν μάλιστα ναζιστικά, υπενθυμίζοντας τις καταγωγές τους.

Αντί η Αστυνομία να επιχειρήσει ενάντια στους κουκουλοφόρους εγκληματίες, χτύπησε αναίτια και άγρια τους εργαζόμενους της περιοχής που πήραν την απόφαση να τους εμποδίσουν. (Δείτε βίντεο από το kallitheapress)

Το αποτέλεσμα της αστυνομικής επίθεσης ήταν να τραυματιστούν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης.

Η ανοιχτή αυτή πρόκληση απέναντι στο λαό της Καλλιθέας, που βαραίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώθηκε από την απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ο οποίος κάνοντας ότι δεν βλέπει τους φασίστες κουκουλοφόρους, είπε ότι η Αστυνομία «πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που κατήγγειλε την προστασία που παρείχε η Αστυνομία στους φασίστες, αναδεικνύοντας τις ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής για την επίθεση στους εργαζόμενους.

Δήλωση του Γιάννη Πρωτούλη

Σε δήλωση του ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την παρουσία των χρυσαυγιτών στην Καλλιθέα τόνισε:

«Οι φασίστες εγκληματίες, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών καταδοτών, οι προδότες του λαού μας δεν έχουν καμιά θέση δίπλα σε επετείους όπως η 25η Μάρτη.

Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το χτύπημα των εργαζόμενων από τα ΜΑΤ στην Καλλιθέα, όπως και για την προστασία που παρείχε στους ναζί της Χρυσής Αυγής, ώστε να διαδώσουν τα άθλια σύμβολά τους.

Ο λαός με την κινητοποίησή του πρέπει να απομονώσει τους φασίστες να τους διώξει από κάθε γειτονιά, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ κατά σωματείων και φορέων στην Καλλιθέα

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: Σωματεία και φορείς παρεμπόδισαν την παρουσία Χρυσαυγιτών στην εκδήλωση

Σωματεία και φορείς μαζί με κατοίκους του δήμου Φυλής παρεμπόδισαν την παρουσία και την κατάθεση στεφάνων από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων.

Με συνθήματα όπως: «Έξω τα σκουπίδια από τη Φυλή, μαζί με το ΧΥΤΑ και η Χρυσή Αυγή», απαίτησαν να αποχωρήσουν οι φασίστες από το χώρο. Τελικά, κάτω από την αποφασιστική στάση του κόσμου οι φασίστες δεν κατέθεσαν στεφάνι.

Σοβαρές ευθύνες για την παρουσία των χρυσαυγιτών έχει η δημοτική αρχή, που εκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ και η οποία τώρα στηρίζεται ουσιαστικά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη του συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια τους στις επικείμενες εκλογές.

Σοβαρές ευθύνες έχει και η κυβέρνηση για την επέμβαση των δυνάμεων της ΟΠΚΕ με χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενάντια στο λαό και τη νεολαία της περιοχής. Μάλιστα η στάση της Αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα προκλητική, καθώς πριν την εκδήλωση και εντελώς αναίτια επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στοιχείων σε κόσμο που ήταν στην πλατεία.

Επιπλέον, πολίτες κατήγγειλαν ότι χρυσαυγίτες της περιοχής που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που επιχείρησαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση, αμέσως μετά, κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης με την προστασία της Αστυνομίας.