Ξεκινά στις 6 π.μ. η 48ωρη απεργία στα πλοία

Με 48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία από την Τετάρτη 8 μέχρι 10 Φλεβάρη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, οι ναυτεργάτες διεκδικούν ανανέωση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς, ενώ παράλληλα απαιτούν την απόσυρση των διατάξεων που προωθούνται με την αναμόρφωση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και δίνουν τη χαριστική βολή στα δικαιώματά τους.

Η απεργία ξεκινά στις 6 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής 10 Φλεβάρη. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 11 π.μ. στα πλοία «Blue Star» (σταθμός ΗΣΑΠ), ενώ από τα χαράματα θα δώσουν τη μάχη της απεργιακής περιφρούρησης.

«Ολοι στον απεργιακό αγώνα, στους καταπέλτες των πλοίων, να μη λύσει κάβος, να μη γυρίσει προπέλα» είναι το κάλεσμα που απευθύνουν τα σωματεία. Διεκδικούν: Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ουσιαστικές αυξήσεις, πάνω από 12%, που να καλύπτουν τον πληθωρισμό. Οργανικές συνθέσεις και συνθήκες εργασίας ενάντια στην υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής. Απόσυρση των αντιναυτεργατικών διατάξεων στην αναθεώρηση του ΚΙΝΔ. Θέσεις εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων, της υγείας.

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης και των εφοπλιστών που βάζει ταφόπλακα στις ΣΣΕ και στα εργασιακά δικαιώματα των Ναυτεργατών!» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί τα σωματεία της δύναμης του και τους εργαζόμενους της περιοχής να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στην απεργία των ναυτεργατών.

«Όλοι στον απεργιακό αγώνα, στους καταπέλτες των πλοίων, να μη λύσει κάβος, να μη γυρίσει προπέλα» τονίζει (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Τη συμπαράστασή της εκφράζει και η ΠΕΣ ΝΑΤ.