Ξεχειλίζει η οργή και των μαθητών της Κρήτης για το έγκλημα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών στις πόλεις της Κρήτης που κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους και πραγματοποιούν συμβολικές δράσεις θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ξεχαστεί το τραγικό δυστύχημα. Κάνοντας πράξη με την δράση τους, ότι η οργή και η θλίψη για το τραγικό σιδηροδρομικό σύστημα θα γίνει οργανωμένη πάλη ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας για τα κέρδη τους.

Τουλάχιστον 15 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη ενώ η οργή και η αγανάκτηση μαθητών και φοιτητών που πραγματοποίησαν μια πολύ μαζική και γεμάτη παλμό πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι μαθητές έγιναν ένα οργισμένο ανθρώπινο ποτάμι που ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας, κάτω από τις επευφημίες των περαστικών, ξεσηκώνοντας το κέντρο της πόλης. Σε όλη την διάρκεια της πορείας φώναζαν συνθήματα «Στο βωμό του κέρδους θυσία οι νεκροί , δεν είναι δυστυχήματα είναι επιλογή» και «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή».

Συγκινητικό το μήνυμα στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, με πανό στην είσοδο του σχολείου όπου οι μαθητές αναφέρουν «Μαμά, πες του μπαμπά να μείνει σπίτι… Εγώ έφυγα! 28-02-2023 Τέμπη». Αντίστοιχα οι μαθητές από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κρουσώνα, με τα κορμιά τους «έγραψαν» στην αυλή του σχολείου τη φράση «Μαμά, φτάνω…».

Το απόγευμα προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τα Σωματεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αντίστοιχα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Λιονταριών.

Στα Χανιά αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν συμβολικές δράσεις σε πολλά σχολεία της πόλης και αποχή από τα μαθήματα. Γράφοντας πανό με συνθήματα και με τις τσάντες δημιούργησαν μηνύματα με τα οποία εξέφρασαν την οργή και την καταδίκη τους.