Τραυματίστηκαν 33 άτομα όταν πλοίο πήρε κλίση σε ναυπηγείο

Πηγή: Associated Press


Τουλάχιστον 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ένα πλοίο πήρε κλίση ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο σε πλατφόρμα επισκευών του Εδιμβούργου της Σκωτίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του λιμανιού Leith, όταν το πλοίο «Petrel», με εκτόπισμα 3.000 τόνων, έγειρε σε γωνία 45 μοιρών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Πηγή: Associated Press


Η υπηρεσία ασθενοφόρων της Σκωτίας είπε ότι κλήθηκε για το περιστατικό στις 8.29 τοπική ώρα και μετέφερε 21 ασθενείς στο νοσοκομείο, ενώ σε άλλους 12 τραυματίες παρασχέθηκαν επί τόπου πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με το BBC ένα άτομο οδηγήθηκε στο χειρουργείο.

Τοπική αξιωματούχος ανέφερε στο Twitter ότι το πλοίο πήρε κλίση λόγω «ισχυρών ανέμων» ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία είχαν, η περιοχή επλήγη από θυελλώδεις ανέμους την ώρα του συμβάντος.

Πηγή: Associated Press


Η Dales Marine Services, η οποία διαχειρίζεται την αποβάθρα, δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δεν μπορούσε να σχολιάσει περαιτέρω.

Το πλοίο μήκους 76 μέτρων ανήκε στο παρελθόν στον συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν και είχε χρησιμοποιηθεί για έρευνες σε βαθιά νερά για ναυάγια και πολεμικούς τάφους στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου του χαμένου καταδρομικού USS Indianapolis του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο ανακαλύφθηκε 18.000 πόδια (5,5 χιλιόμετρα) κάτω από την επιφάνεια.

Ωστόσο το 2020 λόγω της πανδημίας του Covid είχε παύσει τη λειτουργία του και βρισκόταν αγκυροβολημένο στο ντοκ.

(Πηγή: BBC, CNN)