ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ : Πάνω από 24 νεκροί από τις πυρκαγιές

Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, γεγονός που αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που θυσιάζουν την αντιπυρική προστασία.

Το μέγεθος της καταστροφής αναμένεται να φανεί με το φως της ημέρας, καθώς ολόκληροι οικισμοί έγιναν στάχτη. Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε τις τελευταίες ώρες μετά την κυβερνητική ενημέρωση, αφού η φρεγάτα «Έλλη» ανέσυρε και τέσσερις νεκρούς ανοιχτά της Αρτέμιδας, τρεις γυναίκες και ένα παιδί.

Οι τραυματίες που έχουν επιβεβαιωθεί, με βάση την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεπερνούν τους 88, εκ των οποίων οι 11  παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 102 είναι οι ενήλικες εγκαυματίες και 16 τα παιδιά με εγκαύματα και τραύματα.

Σε πολλές περιπτώσεις ο κόσμος βούταγε στη θάλασσα για να σωθεί από τις φλόγες ή έμπαινε σε βάρκες. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιό, συνολικά μεταφέρθηκαν 689 άτομα από διάφορες παραλίες της περιοχής στο λιμάνι της Ραφήνας.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιστράτευσε την συριζάικη εκδοχή του «στρατηγού άνεμου»,  δηλώνοντας δια του Δ. Τζανακόπουλου ότι «ο συνδυασμός των σφοδρών δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων, δημιούργησε μια πρωτοφανή σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

https://youtu.be/FO7KbL9P4mQ

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές στην Αττική

Δήλωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Ανατολική και Δυτική Αττική έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Δείτε τη δήλωση σε βίντεο πάνω).

Στη δήλωσή του τόνισε:

«Είναι σοκαριστικό να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές σε μια περιοχή μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, όπου πλέον ζουν μόνιμα χιλιάδες οικογένειες, φιλοξενούνται παιδιά σε κατασκηνώσεις, παραθερίζουν συμπολίτες μας.

Στην Ανατολική και Δυτική Αττική, παρά το ότι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ζει μία δεύτερη Αθήνα, δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά υποδομή, κανένα σχέδιο ουσιαστικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Τούτες τις ώρες προέχει να σταματήσει η πύρινη καταστροφή, να υπάρξει άμεση, ολόπλευρη βοήθεια σε όλους όσους έχουν πληγεί, στους τραυματίες, πάνω απ όλα σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σε όσους έχουν μείνει άστεγοι με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους.

Αυτά επείγουν να γίνουν σήμερα. Αμέσως μετά θα μιλήσουμε και για τις μεγάλες εγκληματικές ευθύνες που θυσιάζουν τον άνθρωπο στο βωμό του κέρδους και της εξαπάτησης».

Κλιμάκια του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Κλιμάκια του ΚΚΕ, αποτελούμενα από μέλη των τοπικών Οργανώσεων και μέλη της ΚΕ και βουλευτές του Κόμματος, βρίσκονται από το πρωί στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Εξάλλου, στην περιοχή στο Κόκκινο Λιμανάκι βρίσκεται από το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στους πληγέντες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με μέλη της τοπικής Κομματικής Οργάνωσης, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Ραφήνας, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, ενημερώθηκε για την κατάσταση, το μέγεθος της καταστροφής και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν ζωές και κάηκαν περιουσίες. Από την ενημέρωση φαίνεται ότι η φωτιά εμφανίστηκε στον αστικό ιστό, σε πυκνόφυτη περιοχή, με πολλά και παλιά ξύλινα σπίτια.

Ακόμα, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο, όπου ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες συνεχίζονται στη θάλασσα, ενώ και πεζοπόρα τμήματα του Λιμενικού ερευνούν τις παραλίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση, το Λιμενικό έχει περισυνελέξει μέχρι στιγμής 750 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Στο έλεος των πυρκαγιών και της έλλειψης μέτρων αντιπυρικής προστασίας η χώρα