Συνεχίζεται η συγκέντρωση υλικών από τα Σωματεία για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στην Κρήτη, το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δ. Χερσονήσου ευχαριστεί θερμά τους Συλλόγους Γονέων και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στο κάλεσμα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους από τους καταστρεπτικούς σεισμούς λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, όπως και το Σωματείο Οικοδόμων Ηρακλείου και την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Δίνοντας ένα σπουδαίο μάθημα στα παιδιά για τη φιλία και την ισότητα των λαών, από τις πρώτες κιόλας μέρες, είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν τα νηπιαγωγεία και ο παιδικός σταθμός των Μαλλίων, το Δημοτικό των Γουρνών, το Δημοτικό Κοκκίνη Χάνι, το Καλλιτεχνικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο Επισκοπής, κ.α.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσπάθεια των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου Κοκκίνη Χάνι, που έστειλαν το δικό τους μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης χαρίζοντας παιχνίδια και γράφοντας ένα γράμμα προς τα σεισμόπληκτα παιδιά των δυο χωρών, καθώς και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών που έγραψαν: «Τα δάκρυα δεν έχουν χρώμα. Στις δυσκολίες είμαστε όλοι ίδιοι».

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Κουβέρτες, υπνόσακοι, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων – μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, οροί, γάζες, επίδεσμοι, είδη ατομικής υγιεινής.

Δεν συγκεντρώνεται ρουχισμός.