Σύλλογος σπουδαστών της ΑΕΝ/ΑΣΠ: απεργία ναυτοδιδασκάλων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Συνάδελφοι/ίσες

Φθάσαμε στο τέλος του εξαμήνου, διανύουμε τις μέρες της εξεταστικής, μια δύσκολη περίοδος για όλους, για κάποιους είναι η τελευταία μας εξεταστική, οι υπολοίποι έχουμε κι΄ άλλες μπροστά μας. Όπως και να ‘χει ευχόμαστε σ΄ όλους καλή επιτυχία και στους τελειόφοιτους καλοτάξιδο το πτυχίο τους.

Οι καθηγητές μας σήμερα και αύριο απεργούν, η απεργία τους αποδεικνύει ότι τα προβλήματα στην σχολή μας είναι πολλά. Τα ίδια που βιώνουμε εμείς βιώνουν και οι δάσκαλοι μας. Η απαρχαιωμένη ύλη που δεν ανταποκρίνεται στην τεχνολογική ανάπτυξη του επαγγέλματος μας, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που η πλειοψηφία τους είναι χαμηλόμισθοι, ωρομίσθιοι και όχι μόνιμοι δυσκολεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και υποβαθμίζουν τις σπουδές μας.

Σαν σύλλογος σπουδαστών της ΑΕΝ/ΑΣΠ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Ο αγώνας τους για δουλειά με καλύτερα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς είναι δίκαιος. Όπως αναφέρουν στο δελτίο τύπου τους η απεργία αυτή είναι ένας αγώνας για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Κάθε αγώνας για καλύτερους όρους ζωής και αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης είναι αγώνας που μας ενώνει όλους.

Σαν σύλλογος σπουδαστών της ΑΕΝ/ΑΣΠ αναδεικνύουμε και διεκδικούμε διαχρονικά τα αιτήματα μας για:

  • Αποκλειστικά Ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ενταγμένη στο Υπουργείο Παιδείας. Ισοτιμία των διπλωμάτων μας με τα αντίστοιχα της στεριάς. Εκσυγχρονισμός της ύλης μαθημάτων που να ανταποκρίνεται στην τεχνολογική ανάπτυξη του κλάδου
  • Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έκτακτο κονδύλι για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, διοικητικού προσωπικού και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, αλλά και για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού για να λειτουργήσει η σχολή με ασφάλεια για όλους τους σπουδαστές.
  • Λειτουργία δωρεάν σίτισης με κανονικό γεύμα για όλους καθώς και στέγαση για τους συναδέλφους από επαρχία. Μέχρι τότε να δίνεται έγκαιρα και να αυξηθεί το επίδομα στέγασης.
  • Εκπαιδευτικό ταξίδι και εύρεση καραβιού με ευθύνη αποκλειστικά του Υπουργείου Ναυτιλίας για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Κατάργηση της απαράδεκτης αλλαγής στην περίοδο διεξαγωγής του Εκπαιδευτικού ταξιδιού

Καλούμε όλους τους σπουδαστές των ΑΕΝ, τους συναδέλφους στα ΚΕΣΕΝ, τους μαθητές από τα ναυτικά ΕΠΑΛ που βιώνουν κι΄ αυτοί αντίστοιχα προβλήματα, να δυναμώσουμε των αγώνα μας για μια ναυτική εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Το Διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΝ/ΑΣΠ