Συγκινητική ανταπόκριση στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας (ΦΩΤΟ)

Τη συγκινητική ανταπόκριση σωματείων, φορέων, συλλόγων γονέων και γυναικών, απλού εργατόκοσμου της Σάμου και της Ικαρίας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Το Εργατικό Κέντρο ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς μέσα σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν στη Σάμο 4 παλέτες και στην Ικαρία 120 δέματα με υλικά. Τα υλικά αυτά στάλθηκαν στην Τουρκία, με την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων που παρέδωσαν 100 τόνους σε συνδικάτα της γειτονικής χώρας

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπτη και ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία δυστυχώς δείχνουν ότι και στις δύο μεριές του Αιγαίου οι λαοί μας θρηνούν τα θύματα της ίδιας πολιτικής. Είναι η πολιτική που μετρά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με τους νεκρούς του λαού στις μεταφορές, στους σεισμούς, στις πυρκαγιές, στη θάλασσα, στις πανδημίες και αλλού, μια πολιτική που θεωρεί κόστος τα όποια μέτρα προστασίας είναι προς όφελος του λαού και της ανθρώπινης ζωής. Οι λαοί όμως δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Όπλο τους είναι η οργανωμένη πάλη και η αλληλεγγύη!», σημειώνει το ΕΚ.