ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Καλεί σε συμμετοχή στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη

ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

‘Επειτα απο την συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στις 22/10/2021  αναδείχθεικε η ανάγκη για πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να εκφραστεί η αντίθεση μας απέναντι στην προκλητικότητα και αδιαλλαξία των εφοπλιστών για την ανανέωση των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις. Η ΕΕΕ παρα την διαρκή κερδοφορίας τους από την εκμετάλλευση ναυτεργατών δεν προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ που έχουν να ανανεωθούν από το 2010 . Οι εφοπλιστές στην ακτοπλοΐα και στα πορθμεία απαιτούν 0% αύξηση στις ΣΣΕ θεωρώντας την πρόταση τους αυτή ‘’ρεαλιστική’’.

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλεί όλους τους ναυτεργάτες να οργανώσουμε την πάλη για να αντιμετωπίσουμε την γενικευμένη επίθεση εφοπλιστών κυβέρνησης για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ ,οξυμένο το πρόβλημα της ανεργίας από τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις , του πολύμηνου εγκλωβισμού ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία , η δραματική κατάσταση στα πλοία με τα κρούσματα του covid 19 και τα οξυμένα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης .

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα έχουμε κατακτήσει
Ο δρόμος του αγώνα είναι αυτός των δικών μας αναγκών

Καλούμε τους ναυτεργάτες, να συντονίσουμε τον αγώνα μας με Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, να δώσουμε δυναμικό παρών στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια στις 4 Νοέμβρη, στον Πειραιά στις 18:30 στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι)

Δείτε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου