Σε μια ακόμη δίκη σύρθηκε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για την απεργία του 2018

Αθωώθηκε το Σωματείο των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) το οποίο σήμερα σύρθηκε σε δίκη, με κατηγορίες για την απεργιακή κινητοποίηση που οργάνωσαν την 1η Ιούνη 2018.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους είχαν πάρει μέρος στην πανεργατική απεργία που είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Μάη 2018, ενώ με ομόφωνες αποφάσεις των μαζικών Γενικών τους Συνελεύσεων είχαν συνεχίσει τις κινητοποιήσεις τους τις δύο επόμενες μέρες (31 Μάη και 1 Ιούνη), κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιτεθεί στο απεργιακό τους δικαίωμα και έχοντας στο πλευρό τους πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ο αγώνας που είχαν δώσει ανάγκασε τότε την εργοδοσία και την κυβέρνηση να συμφωνήσουν στην ένταξη των λιμενεργατών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

«Είναι προκλητικό θα πω το γεγονός, αν και αθωωθήκαμε, ότι για άλλη μια φορά μας έσυραν στα δικαστήρια» τόνισε μετά τη δίκη ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του ΕΚ Πειραιά προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή που δικαζόμαστε δεν έχει λήξει η υπόθεση για να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ενώ εκκρεμούν αρκετές αποφάσεις για τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα που έχουν συμβεί στο χώρο δουλειάς μας».

Ο Μ. Μπεκρής υπογράμμισε ότι το Σωματείο θα συνεχίσει τον αγώνα για όλα τα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία, την ασφάλεια, τα εργασιακά και ασφαλιστικά συγκροτημένα δικαιώματα «ότι προσπάθειες και να κάνει η εργοδοσία και η εκάστοτε κυβέρνηση».