Σε κατάληψη η σχολή ενάντια στο ΠΔ 85 και για αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών

Οι φοιτητές της σχολής σε ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων εκφράζουν «την στήριξη τους στους σπουδαστές χορού θεάτρου κινηματογράφου και ωδείων, όπου έρχονται αντιμέτωποι με την περαιτέρω υποβάθμιση των πτυχίων τους, ενώ παράλληλα τονίζουν πως η επίθεση των κυβερνήσεων διαχρονικά στην τέχνη επηρεάζει άμεσα και τις δίκες τους σπουδές.

Για αυτόν τον λόγο, βάζουν μπροστά τα αιτήματα τους για δωρεάν υλικά, σίτιση και στέγαση, διεκδικούν να μαθαίνουν ολόπλευρα την τέχνη τους, με την ουσιαστική σύνδεση θεωρίας και πράξης!

Στον αντίποδα των αιτημάτων, βλέπουν την διαρκή παρέμβαση των ιδρυμάτων και των ομίλων στην σχολή, παρέμβαση που μετατρέπει τους φοιτητές σε υπαλλήλους και την τέχνη σε εμπόρευμα, όπου το περιεχόμενο της πρέπει να σχετίζεται με τα “θέλω” της αγοράς. Η κατάσταση στην ΑΣΚΤ αποτελεί τρανή απόδειξη της αποτυχίας των σχεδιασμών της ΕΕ για ένα πανεπιστήμιο επιχείρηση, για ένα πανεπιστήμιο που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών, ενώ η μόνη λύση σε αυτά είναι ο ανυποχώρητος αγώνας!»

Οι διεκδικήσεις του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΚΤ είναι οι εξής:

•Άμεση απόσυρση του ΠΔ 85 και της τροπολογίας 1565/23.

•Άμεση ίδρυση δημοσίου και δωρεάν πανεπιστήμιου και νέων πανεπιστημιακών τμημάτων παραστατικών τεχνών σε όλη την Ελλάδα.

•Παροχή στέγασης σίτισης δωρεάν συγγραμμάτων κρατικών υποτροφιών και οικονομικής στήριξης στο σπουδαστικό σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ σχολών.

•Περαιτέρω στελέχωση των δημοσίων παραστατικών σχολών με απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για τη διενέργεια των σπουδών μας.

•Άμεση κάλυψη των αναγκών της ΑΣΚΤ σε σίτιση και στέγαση, δημόσια και δωρεάν.

•Κάλυψη των αναγκών των φοιτητών της  ΑΣΚΤ σε υλικά με ευθύνη του κράτους.

•Πτυχίο που να εξασφαλίζει όλη τη γνώση, χωρίς μεταπτυχιακά επί πληρωμή, χωρίς απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας.