Σε δημοπρασία τα περιβόητα παπούτσια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Για την ακύρωση του ρεκόρ του από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και την αντίδραση των Ελλήνων φιλάθλων μίλησε ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά την επιστροφή του στην Αθήνα από την γαλλική Λιεβέν, όπου έκανε νέο ρεκόρ, ενώ ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι πρότεινε να βγουν τα περιβόητα παπούτσια του αθλητή σε δημοπρασία, για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

«Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή για μένα και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, στο τέλος της ημέρας ήταν πολύ αστείο όλα αυτά που έγραφαν και όλος ο χαμός δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους», σημείωσε ο Μ. Τεντόγλου.

Ο αθλητής αφού δήλωσε πως ένα παπούτσι δεν κάνει τον καλό αθλητή, εξήγησε την αντίδραση του μετά την ακύρωση του ρεκόρ. «Κατάλαβα ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να το εξηγήσω και σε αυτούς πρώτα απ’ όλα. Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και ποιο καρφί ήταν οκ και ποιο όχι και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι’ αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση», όπως σημείωσε.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Πομάσκι μοιράστηκε μια ιδέα για το τι πρέπει να γίνει. Ο προπονητής του κορυφαίου άλτη και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε πως του πρότεινε να βγάλει σε δημοπρασία τα παπούτσια που προκάλεσαν την ακύρωση του άλματος, για να βοηθήσει τα παιδιά στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό που βύθισε στο πένθος τη γειτονική χώρα.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.