Ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές έλαβε η κυβέρνηση – ΚΚΕ: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση ως αντιλαϊκή και σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ

Ολοκληρώθηκε αργά χτες το βράδυ με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία ζήτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το συναινετικό «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 151 υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και 148 κατά. Το ΚΚΕ, όπως είχε κάνει εξαρχής ξεκάθαρο, καταψήφισε την πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έκανε σαφές ότι θέλει «καθαρή εντολή» για να συνεχίσει η κυβέρνησή του το έργο της, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και την προώθηση με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα των επικίνδυνων για τους λαούς σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, προκειμένου να εξασφαλίσει στους επιχειρηματικούς ομίλους μεγαλύτερη κερδοφορία και «μερτικό από τη λεία» των ανταγωνισμών στην περιοχή.

Εξάλλου, η κυβερνητική πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έγινε μπροστά στην έγκριση της ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή, διαδικασία που – σύμφωνα με όσα λέγονταν από την πλευρά του γραφείου του προέδρου της Βουλής – δεν αποκλείεται να ξεκινήσει αύριο Παρασκευή, με τη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Παράλληλα, η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης επιτάχυνε το «πήγαινε – έλα» στελεχών ανάμεσα στα αστικά κόμματα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την αναδιάταξη του αστικού πολιτικού σκηνικού. Χαρακτηριστικό των διεργασιών είναι ότι οι 6 παραπάνω βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως άλλωστε είχε γίνει γνωστό από τις προηγούμενες μέρες, ήταν 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ (Ελ. Κουντουρά, Θ. Παπαχρηστόπουλος, Κ. Ζουράρις και Β. Κόκκαλης), 1 βουλευτής της ΝΔ (Κ. Παπακώστα) και 1 του Ποταμιού (Σπ. Δανέλλης).

Ολα αυτά στο έδαφος πάντα της ταύτισης όλων των αστικών κομμάτων με τα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, ταύτιση που επιχείρησαν εκ νέου να κρύψουν χτες, με έναν ακόμα γύρο αποπροσανατολιστικής και κάλπικης αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς.

Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε και χτες ότι θα καταψηφίσει και την αμερικανοΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών, και ανέδειξε ότι ανεξάρτητα από τους συνοδοιπόρους της η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική θα κλιμακωθεί. Κάλεσε το λαό να κάνει τη διαφορά ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη του, να βγει στο προσκήνιο διεκδικώντας τις δικές του ανάγκες.

https://youtu.be/xha1q-bUGWk

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ:
Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση που εξαπατά το λαό και μετατρέπει τη χώρα σε αλυσίδα αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων 

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση:

«Παρακολουθώντας τη συζήτηση αυτές τις δύο μέρες στη Βουλή, κάποιοι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας με φανερή αμηχανία, αρκετές φορές με επιφανειακά σχόλια, με μπόλικη προσπάθεια συσκότισης των γεγονότων και των επιχειρημάτων αντιμετώπισαν τις θέσεις του ΚΚΕ.

Δεν συζητάμε βέβαια για τα γνωστά και μη εξαιρετέα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο που γράφουν καθ’ υπόδειξη του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου.

Αναπαράγοντας, μάλιστα, χιλιοειπωμένα αντιδραστικά και αντικομμουνιστικά επιχειρήματα σαν αυτά που είπε μέχρι πριν από λίγο και ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση. Φαίνεται ότι οι συμμαχίες που φτιάχνετε, εκτός από τους ΑΝΕΛ, με σεσημασμένους αντικομμουνιστές συγγραφείς πιάνουν τόπο, κ. Τσίπρα.

Απευθυνόμαστε κυρίως στον ελληνικό λαό και τη νεολαία και τους λέμε ξεκάθαρα και ντόμπρα κάτι που δεν συνηθίζουν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τα άλλα αστικά κόμματα:

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την κυβέρνηση που εξαπατά το λαό με τις υποσχέσεις για τις καλύτερες μέρες που έρχονται στη μεταμνημονιακή εποχή, την ίδια ώρα που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει πολιτική μνημονίου διαρκείας, πολιτική ματωμένων πλεονασμάτων στα χρόνια που έρχονται.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την κυβέρνηση, η οποία αφού φόρτωσε στο λαό ασήκωτα βάρη για να ανακάμψουν μόνο τα κέρδη κάποιων επιχειρηματικών ομίλων, αφού συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, μας καλεί σήμερα να πανηγυρίσουμε γιατί δεν θα γίνουν νέες πρόσθετες μειώσεις και θα επιστραφούν κάποια ελάχιστα σε λίγους από τη μεγάλη κλοπή των προηγούμενων χρόνων.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την κυβέρνηση που με θράσος καλεί σε προοδευτική συμπαράταξη ενάντια στη σημερινή νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ, ενώ εφάρμοσε από το 2015 όλες τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες όπως τις λέει, κοινοτικές κατευθύνσεις και εισέπραξε με χαρά τα εύσημα της Μέρκελ στην Αθήνα.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την κυβέρνηση, η οποία καλεί σε συστράτευση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία για να φράξουμε δήθεν το δρόμο στην άκρα δεξιά, κρύβοντας την τεράστια ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά των σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων που με την αντιλαϊκή πολιτική τους βοήθησαν τα ακροδεξιά εθνικιστικά κόμματα να ψαρεύουν σε θολά νερά.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την κυβέρνηση που καλλιεργεί την αυταπάτη ότι η ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ μπορεί να αλλάξει σήμερα και να γίνει φιλολαϊκή. Καταψηφίζουμε αυτούς που κρύβουν ότι πίσω από τη σημερινή αντιδραστική πολιτική της ΕΕ κρύβονται τα στρατηγικά συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων και όχι οι ιδεοληψίες μόνο κάποιων νεοφιλελεύθερων κομμάτων και ξεχωριστών παραγόντων.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την κυβερνητική πολιτική που αναλαμβάνει το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, μετατρέποντας την Ελλάδα σε στρατιωτικό στόχο και εμπλέκοντας το λαό όλο και βαθύτερα στο επικίνδυνο κουβάρι των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα που έχουν συμφέροντα και παρεμβαίνουν στην περιοχή. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που την ώρα που μιλά για την ειρήνη, μετατρέπει την Ελλάδα σε μια αλυσίδα αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων.

Το ΝΑΤΟ ήταν, είναι και θα είναι αντιδραστική μηχανή επεμβάσεων, πολέμων, αποσταθεροποίησης των συνόρων, όπως αποδεικνύει άλλωστε η αιματοβαμμένη ιστορική διαδρομή του.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τη Συμφωνία των Πρεσπών και συνολικά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλυσοδέσει τους λαούς των Δυτικών Βαλκανίων στη φυλακή του ΝΑΤΟ, στην πολιτική του “διαίρει και βασίλευε”, με αξιοποίηση του επικίνδυνου αλυτρωτισμού και του αντιδραστικού εθνικισμού. Πρόκειται για μια κατάπτυστη Συμφωνία, την οποία θα πληρώσουν ακριβά οι λαοί των Βαλκανίων, με πρώτο από όλους τον ελληνικό λαό.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ μια κυβέρνηση που δεν τολμά να προχωρήσει ούτε καν σε στοιχειώδεις υπερώριμους αστικούς εκσυγχρονισμούς, όπως είναι η απλή και ανόθευτη απλή αναλογική, ο ουσιαστικός, απαραίτητος σήμερα πλήρης διαχωρισμός κράτους – Εκκλησίας, η πλήρης κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, έτσι ώστε αυτοί να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άλλους πολίτες, η κατάργηση του προνομίου η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής να αποφασίζει για την ποινική δίωξη των υπουργών. Δεν τολμά να προχωρήσει ακόμα και σε ζητήματα που έχουν λυθεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες σε άλλα καπιταλιστικά κράτη.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την κυβέρνηση που καλλιεργεί τη μείωση των απαιτήσεων, την αντίληψη ότι δήθεν δεν μπορεί να γίνει τίποτα καλύτερο από αυτό που μόνο η ίδια κάνει, που ευθύνεται για την ηττοπάθεια, την απογοήτευση που έχει καλλιεργήσει στα λαϊκά στρώματα που πίστεψαν στις αρχικές απατηλές εξαγγελίες της.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την κυβέρνηση που παριστάνει πωςι δεν καταλαβαίνει ότι η κυβερνητική συνεργασία της με το ακροδεξιό εθνικιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ του Καμμένου 4 χρόνια τώρα, έδωσε αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς ρητορικής, ενίσχυσε και ενισχύει την εξοικείωση ενός τμήματος του λαού μας με αντιδραστικά οπισθοδρομικά μορφώματα, άνοιξε το δρόμο για παραπέρα συντηρητικοποίηση, αντιδραστικοποίηση τμημάτων του λαού, αφού ο λαϊκισμός, ο έρπων φασισμός τέτοιων θέσεων βρήκαν έδαφος πρόσφορο εξαιτίας και της ανέχειας, της φτώχειας, της ανεργίας, των μνημονίων, της κρίσης, της διαφθοράς που ακολούθησε και αυτή η κυβέρνηση, συκοφαντώντας αρχές, αξίες και οράματα της αριστεράς.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Κύριοι της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πλειοψηφίας,

Προσπαθείτε απεγνωσμένα να κάνετε το μαύρο άσπρο. Έχετε το θράσος να εμφανίζεστε ως αντίπαλος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, την ίδια στιγμή που προχωράτε στη μείωση των κρατικών δαπανών για την κοινωνική πολιτική, στον περιορισμό των ελλειμμάτων, στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δηλαδή στην πολιτική που ακολουθείτε εσείς τώρα, ακριβώς όπως πριν και οι προκάτοχοί σας…

Μέχρι και ιστορικά πολιτιστικά μνημεία παραδώσατε στο Υπερταμείο που εσείς μαζί με τους “θεσμούς” διορίζετε, το οποίο κάνει παρέμβαση μάλιστα στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον των προσφυγών που κατέθεσαν οι αρχαιολόγοι, ο Δήμος Πατρέων, πολλοί ακόμα δήμοι, για να σταματήσει αυτό το αίσχος.

Αλλά, και η θεαματική αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος (για την οποία μάλιστα σας επαίνεσε η καγκελάριος Μέρκελ μιας και φάνηκε ότι πλέον είστε καλός μαθητής, κάνατε τα μαθήματά σας, ακολουθώντας πιστά την παραίνεση που είχε διατυπώσει η ίδια στην προηγούμενη όπως θυμόμαστε όλοι επίσκεψή της), αυτή λοιπόν η αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν έπεσε από τον ουρανό.

Η βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας απλά αποτυπώνει λογιστικά τη μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, στο εισόδημά τους τα προηγούμενα χρόνια.

Έχουμε και λέμε:

Εφαρμόσατε, μέχρι κεραίας το σύνολο των λεγόμενων μνημονιακών ρυθμίσεων που ψήφισαν οι προηγούμενοι, για τους μισθούς, για τις συντάξεις, για τη φορολογία.

Κλιμακώσατε την επίθεση για τους συνταξιούχους, που είχαν ξεκινήσει πριν από εσάς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και φέρατε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και νέες μειώσεις στις συντάξεις. Μειώσατε κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τις επικουρικές συντάξεις, μειώσατε δραστικά τις κύριες, κατακρεουργήσατε τα ΕΚΑΣ.

Κλιμακώσατε τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα. Φέρατε μια θεαματική αύξηση του ΦΠΑ σχεδόν κατά 10% σε πολλές κατηγορίες εμπορευμάτων που γονάτισαν τη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και αυξήσατε μια τεράστια λίστα από Ειδικούς Φόρους. Καταφέρατε ένα γενναίο πλήγμα στους νησιώτες μας, αυξάνοντας το ΦΠΑ κατά 15% μέσα σε μια νύχτα.

Αυξήσατε σχεδόν κατά 1 δισ. ευρώ την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και μειώσατε το αφορολόγητο φτωχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Πολλαπλασιάσατε τη φορολογία των αγροτών γιατί θέλετε να δώσετε τα μερίδιά τους σε μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Φέρατε το νόμο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό, το νόμο-λαιμητόμο, που οδήγησε σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σε δραστικές περικοπές στις συντάξεις. Τώρα, ισχυρίζεστε πως, μετά τον Αύγουστο, έρχεται η φιλολαϊκή τομή.

Πως πλέον η οικονομική πολιτική μπορεί να είναι περισσότερο δικιά σας και πως πρέπει να κριθείτε απ’ αυτή.

Ισχυρίζεστε πως το επόμενο διάστημα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για τους εργαζόμενους.

Αλλά, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα γεγονότα είναι πεισματάρικα.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν πρόκειται να αλλάξει τη μεταμνημονιακή περίοδο.

– Οι συντάξεις δεν πρόκειται να ανέβουν.

– Οι φόροι δεν θα μειωθούν, ίσα – ίσα προετοιμάζετε νέα μείωση του αφορολόγητου που θα οδηγήσει σε νέα φοροεπιδρομή.

– Οι μισθοί δεν πρόκειται να επανέλθουν στα επίπεδα που είχαν πριν την εκδήλωση της κρίσης.

– Οι δαπάνες για Υγεία και Παιδεία δεν πρόκειται να αυξηθούν.

Η λεγόμενη μεταμνημονιακή σας περίοδος έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τη “μνημονιακή”.

Φτάνετε σε πραγματικό θράσος όταν δεν διστάζετε να παραδεχτείτε ότι το πραγματικό πλεόνασμα είναι πάνω από 3,5% και πως απλά επιστρέφετε κάποια χρήματα με τη μορφή ορισμένων επιδομάτων τα οποία βαφτίζετε “επούλωση των πληγών”!

Πληγή για το λαό η πολιτική σας

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ,

Πληγή για τον ελληνικό λαό είναι η ίδια η πολιτική σας, η οποία κινείται στον αστερισμό της πολιτικής της ΝΔ, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Πληγή είναι η εποπτεία της ΕΕ, η οποία είναι μάλιστα και ενισχυμένη.

Στα πλαίσια της ΟΝΕ και της Ευρωζώνης, όλα τα κράτη-μέλη βρίσκονται υπό καθεστώς δημοσιονομικής εποπτείας.

Οι πρόσφατες αντιπαραθέσεις με την Ιταλία φωτίζουν του λόγου το αληθές.

Όμως, στην περίπτωση της Ελλάδας η εποπτεία συνεχίζει να είναι ενισχυμένη.

Έχετε δεσμευτεί, όσο και αν προσπαθείτε να το κρύψετε, για την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων για το επόμενο διάστημα.

Και ήδη φτάνουν, έρχονται στην Αθήνα οι δανειστές για να σας ελέγξουν και ήδη σας φωνάζουν:

– Πως έχετε καθυστερήσει στο να κάνετε καζίνο την Αττική με τη σύμβαση για το Ελληνικό.

– Πως δεν έχετε προωθήσει τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία για να ξεκαθαρίσουν τα “κόκκινα” δάνεια.

– Πως έχετε καθυστερήσει στο να προχωρήσετε στην ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ που θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στα ήδη υπέρογκα για τις λαϊκές οικογένειες τιμολόγια.

Το παράρτημα της συμφωνίας του Αυγούστου αποδεικνύει πως “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”.

Τα μέτρα που έχετε ήδη υπογράψει, στην 3η αξιολόγηση αλλά και γενικότερα, εκτείνονται πολύ μετά το 2019.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν απ’ την ίδια τους την πείρα το τεράστιο ψέμα, πως μετά τον Αύγουστο τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Τα μνημόνια πριν και τα μέτρα μετά τον Αύγουστο θα μπορούσε κάλλιστα να τα έχει γράψει ο ΣΕΒ, άλλες εργοδοτικές ενώσεις.

Η Ελλάδα του κεφαλαίου, η δική σας Ελλάδα, για να επιζήσει, πατά στην άλλη Ελλάδα, του ελληνικού λαού που στενάζει.

Ψέμα η ανέφελη πορεία προς την καπιταλιστική ανάπτυξη

Την ίδια ώρα, η πολιτική σας δεν μπορεί να δώσει ούτε πρόκειται να δώσει στέρεες λύσεις, ακόμα και σε αυτήν την καπιταλιστική ανάπτυξη που εσείς ευαγγελίζεστε.

Δεν βλέπετε, ή κάνετε πως δεν βλέπετε, ότι διεθνώς ο καπιταλισμός κινείται προς μια νέα κρίση.

– Η διεθνής οικονομία επιβραδύνεται.

– Η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

– Η Βρετανία αποχωρεί με τυμπανοκρουσίες. Και την ίδια στιγμή η Μέι δεν παίρνει πλειοψηφία στην πρότασή της για συντεταγμένο Brexit, βρίσκεται σε κρίση το πολιτικό της σύστημα.

– Ο προστατευτισμός κυριαρχεί.

– Και διεθνώς γίνονται όλο και πιο εμφανείς οι προετοιμασίες για κάθε είδους πόλεμο.

Την ώρα που εσείς υπόσχεστε αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης, οδεύουμε διεθνώς προς μια νέα καπιταλιστική κρίση, που μια οικονομία τόσο ανοικτή όσο η ελληνική, ατμομηχανή της οποίας όπως λέτε άλλωστε είναι ο τουρισμός και οι διεθνείς μεταφορές, έχει την προοπτική πραγματικά να γονατίσει.

Η ανέφελη πορεία προς τον ουρανό της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπόσχεστε, είναι ένα ακόμα από τα ανυπόφορα ψέματά σας ή ακόμα χειρότερα μια από αυτές τις γελοίες,αλλά άκρως επικίνδυνες για το λαό μας, για τη χώρα μας αυταπάτες ορισμένων από εσάς.

Κάποιοι ρεαλιστές βέβαια και από τη δική σας παράταξη προβληματίζονται γι’ αυτά, όταν δεν έρχονται εδώ μέσα για να πουν τις συνήθεις θεωρητικές δήθεν μαρξιστικές αρλούμπες τους.

Δεν έχετε διδαχτεί τίποτε από την ιστορία της Ελλάδας, από την παγκόσμια ιστορία.

Ο λαός να πει την τελική του λέξη, να κάνει το βήμα με το ΚΚΕ

Είστε αθεράπευτα τυχοδιώκτες – οπορτουνιστές, ικανοί να φτάσετε μόνο έως το σκαλοπάτι του συνεπούς πολιτικού προσωπικού κάποιων ομίλων, θεραπαινίδες των Αμερικανών, της Γερμανίας και “ό,τι άλλο ήθελε προκύψει”.

Ποιος λοιπόν να σας δώσει εσάς ψήφο εμπιστοσύνης; Μόνο όλοι οι παραπάνω που σας την έχουν δώσει ήδη και όσοι αυτοί έχουν βάλει στο τσεπάκι τους και τους κρατάνε στο χέρι.

Και πλέον σας κρατάνε καλά στο χέρι.

Και το δυστύχημα είναι ότι καμαρώνετε κιόλας γι’ αυτό, όπως φάνηκε από αυτήν τη διήμερη αυτή συζήτηση εδώ μέσα.

Ο ελληνικός λαός, όμως, βλέπει τα παζάρια, βλέπει την εξαγορά που γίνεται εδώ μέσα, που κάνετε όλοι εσείς από όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΚΚΕ, με τις μεταγραφές, με τις μεταπηδήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο εν μία νυκτί.

Κι είστε όλοι σας σε αυτό. Απ’ τη γιαλαντζί αριστερά της μεταρρύθμισης κι όχι της επανάστασης, μέχρι την ακροδεξιά των ναζί. Κόσμος πάει κι έρχεται.

Γι’ αυτό και δικαιολογημένα αηδιάζει ο ελληνικός λαός μ’ αυτά και με όλους σας.

Κύριοι της κυβέρνησης,

Κανένας πια δεν σας έχει εμπιστοσύνη, ούτε για το τι λέτε ούτε για το τι κάνετε. Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να πει την τελική του λέξη και να αποφασίσει να σας δώσει το πραγματικό μάθημα που σας αξίζει. Και σε σας και στους υπόλοιπους μνηστήρες της εξουσίας, που κι αυτούς έτυχε και τους έχει γνωρίσει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια κι απ’ τη καλή κι απ’ την ανάποδη. Τώρα να κάνει το βήμα με το ΚΚΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Εμφάνισε σαν καταλληλότερη τη ΝΔ για την επίτευξη «πολιτικής σταθερότητας»

  • ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Με αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς κουβέντα για ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ

  • ΟΜΙΛΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση ως αντιλαϊκή και σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ (VIDEO)