Πιο στημένο πεθαίνεις…

Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν και επιδιώκουν να κυβερνήσουν ξανά πάνω στις αιματοβαμμένες ράγες του εχθρικού κράτους για το λαό, του κράτους των επενδυτών και των κερδών των λίγων, δεν κατάφεραν να καταλαγιάσουν την οργή των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας, σειρά πήραν οι γνωστοί προβοκατόρικοι μηχανισμοί.

Σε μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, με πρωτόγνωρη έκταση και πυκνότητα, μια ομάδα ατόμων που δεν είχαν καμία σχέση με κάποιο από τα μπλοκ των διαδηλωτών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με τις γνωστές κουκούλες και τα fullface, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα πανικού, με μια ολοφάνερα στημένη προβοκάτσια, δίνοντας την ευκαιρία στις αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ), να επιτεθούν με δακρυγόνα και χημικά στους χιλιάδες που διαδήλωναν.

Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν αυτήν την ομάδα που έδρασε με όρους συμμορίας επιβεβαιώνουν τη ρήση «μια εικόνα χίλιες λέξεις». Πηγαίνοντας δυο – δυο, τρεις – τρεις, καμιά 30αριά άτομα συγκεντρώθηκαν στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, άλλαξαν «τα ρούχα της δουλειάς», πήγαν στη συμβολή Φιλελλήνων και Όθωνος, και ξεκίνησαν να πετούν φωτοβολίδες και μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ, ξεκομμένοι τελείως από τη συγκέντρωση. Τα ΜΑΤ απαντούν και χτυπούν με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και χημικά τη συγκέντρωση. Πιο στημένο πεθαίνεις…

Το εργατικό-λαϊκό κίνημα δεν πτοείται από τέτοιου είδους προβοκάτσιες, έχει εμπειρία, γνώση και οργάνωση για να τις αντιμετωπίσει και θα δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην κρατική καταστολή και τους γνωστούς μηχανισμούς που ενεργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, οι νέες και οι νέοι, θα δώσουν νέα μεγάλη απάντηση για το έγκλημα στα Τέμπη, στις κινητοποιήσεις στις γειτονιές, στις πολύμορφες δράσεις στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τις σχολές, στην Παναττική Πανεργατική- Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τετάρτη. Με την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή τους, θα αχρηστεύσουν όλους τους μηχανισμούς που ενεργοποιούνται νομίζοντας ότι μπορούν να τους φοβίζουν και να “καλμάρουν” τη δικαιολογημένη οργή.

Την Τετάρτη για άλλη μια φορά στο κέντρο της Αθήνας θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατά: «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».