ΠΕΣ/ΝΑΤ: Κάλεσμα και συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών στις 10 και 11 Νοέμβρη

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ συμμετέχει Και στηρίζει την 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 10 Νοέμβρη στις 06:00 π.μ έως 12 Νοέμβρη στις 06:00 π.μ, με προοπτική κλιμάκωσης που ομόφωνα αποφάσισαν τα εν ενεργεία Σωματεία.

Καταδικάζουμε την αντεργατική νομοθεσία (ν.4808/2021, ν.4714/2020 κ.ά), η μη ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις με την εντατικοποίηση της δουλειάς, η ανεργία, η διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας, οι αντικαταστάσεις πληρωμάτων στα ποντοπόρα, τα προβλήματα σε κοινωνική ασφάλιση, ναυτική εκπαίδευση με τις ανανεώσεις σε διπλώματα – πιστοποιητικά, ενώ οι συνθήκες διαρκώς χειροτερεύουν σε βάρος των ναυτεργατών και των συνταξιούχων.

Στηρίζουμε τα αιτήματα και απαιτούμε την επιλυση τους.

Στηρίζουμε την συνέχιση του απεργιακού αγώνα των λιμενεργατών της COSCO, του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, τιμάμε τον νεκρό συνάδελφο τους, θύμα της εργοδοτικής εγκληματικής ασυδοσίας, δίνοντας την μάχη για να έχουν συμβάσεις, συνθήκες εργασίας με ασφάλεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Καλούμε για συμμετοχή στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια των σωματείων την Πέμπτη 4 Νοέμβρη, στον Πειραιά στις 18:30 στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι),

Δείτε εδώ ολόκληρο το δελτίο τύπου