ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ : Ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» για να είναι ετοιμοπόλεμος ο λαός την επόμενη μέρα (VIDEO)

Ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλες τις κάλπες για να είναι ετοιμοπόλεμος ο λαός την επόμενη μέρα, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος στο κανάλι «ACTION».

Σημείωσε ότι η μόνιμη και σταθερή εργασία, η στέγαση, η Υγεία και η Παιδεία είχαν επιλυθεί στις σοσιαλιστικές χώρες τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και σήμερα είναι ζητούμενα στην ΕΕ της βαρβαρότητας του κεφαλαίου που την στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα κόμματα.

Χαρακτήρισε σύντομο ανέκδοτο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα καθώς έχει γίνει η ΝΑΤΟικότερη αριστερά και ο κάθε αριστερός έχει αηδιάσει από τη στενή σχέση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ.

Για τα κοινοτικά κονδύλια σχολίασε πως η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις της απορροφητικότητάς τους αλλά τα ίδια χρόνια απογειώθηκε η φτώχεια και η ανακύκλωση της ανεργίας στη χώρα διότι τα χρήματα πηγαίνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ανέφερε ακόμα πως η ΕΕ έχει προκαλέσει τα κύματα των προσφύγων με τον βομβαρδισμό της Συρίας και με τη συμφωνία της με την Τουρκία εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπου σε Ελληνικά νησιά ενώ θα πρέπει να μπορούν να μετακινηθούν στις χώρες τελικού προορισμού τους.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΠ:

Οι εργάτες χρειάζονται ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Κάλεσμα στους λιμενεργάτες των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά (COSCO), να «δυναμώσουν τα δικά τους εργαλεία, το ΚΚΕ, την οργάνωση και την πάλη τους», απηύθυνε σήμερα το πρωί ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το Κόμμα, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στο χώρο. Μαζί του ήταν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου – Δραπετσώνας Γιώργος Καλαμαράς και Περάματος Βασίλης Βατίστας.

Λίγο πριν πάει στις «πόστες» της η πρωινή βάρδια για να ξεκινήσει τη φορτοεκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων, ο υποψήφιος του Κόμματος κάλεσε τους εργάτες να είναι σε ετοιμότητα, γιατί όπως είπε, «μετά τις εκλογές θα τελειώσουν τα χαμόγελα και όλοι μαζί, κυβέρνηση, περιφέρειες και δήμοι, όλα τα κόμματα του κεφαλαίου ετοιμάζονται να “χυμήξουν” και να αρχίσουν “κατά ριπάς” επίθεση με νέα μέτρα». Σχολίασε τους ανταγωνισμούς γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, ανάμεσα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ιμπεριαλιστικά κέντρα, σημειώνοντας ότι αυτό που τους ενώνει είναι η επίθεση στους εργάτες, το να είναι φθηνή η εργατική δύναμη, να μην υπάρχουν συγκροτημένα δικαιώματα. «Ε, αυτό δεν θα τους περάσει. Γιατί υπάρχει ΚΚΕ, υπάρχει οργάνωση και πάλη στους τόπους δουλειάς».

«Τη διαφορά λοιπόν θα την κάνει ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού και ο αγώνας των εργαζομένων», ανέφερε και πρόσθεσε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ: «Βλέπετε, τα άλλα κόμματα βάζουν τους ίδιους τους καπιταλιστές στα ψηφοδέλτιά τους. Τι άλλο να πουν; Είναι κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. Τα δικά σας συμφέροντα δεν είναι πουθενά στους σχεδιασμούς τους».

Αναφερόμενος στους μεγάλους αγώνες που έδωσαν για τη Συλλογική Σύμβαση και τα ΒΑΕ, υπογράμμισε ότι αυτή η μάχη παραμένει ανοιχτή, γιατί είναι κατεύθυνση της ΕΕ και των κυβερνήσεων να μην υπάρχουν τέτοια δικαιώματα, να μην υπάρχουν συμβάσεις, να είναι ελεύθερες οι απολύσεις, να καταργηθούν τα ΒΑΕ.

Επομένως, την επόμενη μέρα χρειάζεστε δυνατά “εργαλεία”. Και αυτό σημαίνει να έχουμε ένα ΚΚΕ ισχυρό, με δυνάμεις παντού, με περισσότερους εκλεγμένους στην Ευρωβουλή, σε περιφέρειες, δήμους και συνδικάτα. Έτσι μπορεί να χτυπηθεί ο αντίπαλος και οι σχεδιασμοί του. Άλλωστε και εσείς έχετε την πείρα που δείχνει ότι απέναντι σε μια σκληρή εργοδοσία, μόνο με αγώνα και οργάνωση μπορούμε να απαντήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων, καλώντας τους εργάτες να δώσουν το «παρών» και στους αγώνες του επόμενου διαστήματος, ξεχωρίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.