ΠΕΠΡΝ: Δύο 48ωρες απεργίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο 48ωρες απεργίες από 06:00  της Παρασκευής 10/02/2023

ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

 Μετά την τελευταία συνάντηση της διοίκησης του σωματείου μας με την εργοδοσία, με την οποία υπογράψαμε προσύμφωνο παρουσία των αρχών του υπουργείου για τις αλλαγές στην συλλογική σύμβαση εργασίας, ετοιμάσαμε την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας την οποία ελέγξαμε με 2 δικηγόρους και με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου, αλλάζοντας τα άρθρα στα οποία είχαμε συμφωνήσει βάση του προσύμφωνου που είχαμε υπογράψει.

Για αυτές τις αλλαγές έγινε διοικητικό και γενική συνέλευση των μελών μας που έγιναν αποδεκτές.

Στείλαμε τις νέες συλλογικές συμβάσεις στις εργοδοτικές ενώσεις στις 11 Ιανουαρίου να τις ελέγξουν και να συναντηθούμε προς την υπογραφή τους.

Οι εργοδοτικές ενώσεις μας έφεραν μια συλλογική σύμβαση προς υπογραφή που αυθαίρετα αφαίρεσαν  άρθρα και παραγράφους κατά την κρίση τους, χωρίς ποτέ να έχουμε αποδεχθεί ή ακόμα και να έχουμε συζητήσει τέτοιες αλλαγές.

Με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και ομόφωνα του Διοικητικού Συμβουλίου ενεργοποιούμε και εξαγγέλλουμε τις 2 συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από 06:00 της Παρασκευής 10/02/2023.

Η μορφή καθώς και η συνέχιση των απεργιών θα εκτιμηθεί κατά την διάρκεια των δύο 48ωρων και θα ανακοινωθούν με νέο δελτίο τύπου.