ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ-ΠΕΠΡΝ: Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στις 10 π.μ στο Υπουργείο Ναυτιλιας για την επίλυση του οξυμμένου προβλήματος στην έκδοση και ανανέωση των πιστοποιητικών

Δελτίο τύπου των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ,ΠΕΠΡΝ, σχετικά με το οξυμένο πρόβλημα ανανέωσης των πιστοποιητικών. Το δελτιο τύπου – καταγγελία αναφέρει:

Με την επιστολή του Διευθυντή της σχολής Σωστικών του Ασπροπύργου την οποία επισυνάπτουμε, επιβεβαιώνονται οι επανειλημμένες καταγγελίες μας για το οξυμμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες των οποίων λήγουν ή έχουν λήξει τα πιστοποιητικά σωστικών – πυροσβεστικών μέσων. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό και υπαλληλικό προσωπικό σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανάγκες και δεν αποτελεί λύση η παράταση ισχύς των διπλωμάτων. Η ευθύνη είναι του Υπουργού Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του, με τη στάση τους και μη δίνοντας άμεση λύση στο πρόβλημα, οδηγούν τους ναυτεργάτες σε ιδιωτικές σχολές, που εκδίδουν πιστοποιητικά άλλων κρατών έναντι αμοιβής.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στις 10 π.μ στο Υπουργείο Ναυτιλίας, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την επίλυση του οξυμμένου προβλήματος στην έκδοση και ανανέωση των πιστοποιητικών στα σωστικά αλλά και συνολικά στα διπλώματα, πιστοποιητικά ναυτικής εκπαίδευσης.

Δείτε εδώ ολόκλήρο το δελτίο τύπου – καταγγελία