ΠΕΜΕΝ: Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά – ΚΕΘΑ: Μπράβο στα παιδιά από τα πλοία του Στόλου!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ χαιρετίζει την στάση του μέλους της Σταύρου Παπαδάκη που υπηρετεί στο πολεμικό ναυτικό (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ) στη φρεγάτα «Ναβαρίνο» και δήλωσε:

«Το ΝΑΤΟ δολοφονεί. Ξαναχαράζει σύνορα και σφαίρες επιρροής με το αίμα των λαών. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια γιγαντιαία αμερικάνικη βάση. Στο αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Τα συμφέροντα που υπηρετούν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του ελληνικού λαού. Αντίθετα, μας μπλέκουν στις δολοφονικές τους επιθέσεις και τις πρόβες πολέμου που κάνουν. Μετατρέπουν τη χώρα μας σε στόχο.

Μέσα από τη φρεγάτα “Ναβαρίνο” δηλώνω τη διαμαρτυρία μου για τη διάθεση του πλοίου μου, του στόλου και γενικότερα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις διαταγές των δολοφόνων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Τα αιματοβαμμένα ΝΑΤΟικά σύμβολα ντροπιάζουν τα πλοία του ελληνικού Στόλου.

Ζητάω:

 • Να φύγουν οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ από τις ελληνικές θάλασσες και την υπόλοιπη Ελλάδα.
 • Καμιά συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις κι αποστολές.
 • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
 • Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ».

Είναι αναγκαίο πλέον να σταματήσουν να αποπλέουν πλοία του ελληνικού στόλου για ΝΑΤΟικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας»!

Καλούμε τους ναυτεργάτες, του εργαζόμενους, τους στρατεύσιμους, την νεολαία, να εντείνουμε την δράση μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να καταδικάσουν τις ενέργειες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων, που θέλουν να μετατρέψουν την χώρα μας σε ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών.

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πειραιάς, 22 Οκτώβρη 2018

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Διάβασε ΕΔΩ σχετικό δημοσίευμα του “Ριζοσπάστη” για τις διαμαρτυρίες ναυτών 

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ:
Μπράβο στα παιδιά από τα πλοία του Στόλου! Έξω οι βάσεις του θανάτου!

Τα δυο παιδιά του λαού, που υπηρετούν τη θητεία τους στην Φρεγάτα «Ναβαρίνον» και στο Ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) «Ρίτσος» και εξέφρασαν την αντίθεσή τους και τη διαμαρτυρία τους για τη συμμετοχή ελληνικών πλοίων σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μπράβο στα παιδιά από τα πλοία του Στόλου! Έξω οι βάσεις του θανάτου!

Δυο παιδιά του λαού, που υπηρετούν τη θητεία τους στην Φρεγάτα “Ναβαρίνον” και το Ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) “Ρίτσος”, τάραξαν τα νερά με συνέντευξη που έδωσαν. Οι νέοι αυτοί στρατευμένοι, μας γέμισαν αισιοδοξία και ελπίδα, γιατί με τα λόγια τους απέδειξαν ότι δεν τα σκιάζει όλα η φοβέρα για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους στην πατρίδα.

Όντας στρατευμένοι, βρήκαν το θάρρος να διαλαλήσουν ότι δεν είναι μονόδρομος η εμπλοκή της χώρας ολόκληρης και των Ένοπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της στις επεμβάσεις και τους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, όπως προσπαθούν να μας πείσουν χρόνια τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις!

Έχουν δίκιο! Όλα αυτά τα χρόνια, η χώρα μας συμμετέχει στους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με στρατιωτικές μονάδες εκτός συνόρων και με την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, γίνονται ευθείες αμφισβητήσεις συνόρων, εκδηλώνονται επεκτατικές βλέψεις και αλυτρωτισμοί από γειτονικές “συμμαχικές” χώρες σε βάρος της πατρίδας μας, όπως η Τουρκία και η Αλβανία.

Βάσεις και ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των ενεργειακών κολοσσών Ευρώπης και Αμερικής, απέναντι στα αντιτιθέμενα με αυτούς ρωσικά και άλλα συμφέροντα. Για τα συμφέροντα αυτά, η περιοχή από την ανατολική Ευρώπη μέχρι τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο έχει γίνει καζάνι που βράζει. Το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις νέες και τις παλιές βάσεις, μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου και επεμβάσεων, θέτοντας σε κίνδυνο τη χώρα και το λαό μας.

Αυτή η επικίνδυνη πολιτική, που είναι σε βάρος του λαού, έχει όνομα και λέγεται “γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας”. Είναι ένας παραπλανητικός στόχος, που πλασάρεται ως δήθεν “εθνικός”, στηρίζεται απ’ τη ΝΔ και από τα άλλα αστικά κόμματα, και ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων! Διαχρονικά οι κυβερνήσεις διεκδικούν, για χάρη τους, μερίδιο απ’ το μοίρασμα της λείας των πολέμων και των επεμβάσεων. Για αυτά τα συμφέροντα και η σημερινή κυβέρνηση βάζει το λαό στο επίκεντρο σφοδρών ανταγωνισμών, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσία, με κίνδυνο να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε “μαγνήτη” πιθανών επιθέσεων.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ):

 • Συγχαίρει τους δυο στρατευμένους που δεν υπέκυψαν στο ραγιαδισμό του “δε βαριέσαι, τι να κάνουμε, αυτή είναι η κατάσταση”!
 • Δεν δεχόμαστε να καταντήσουν τα παιδιά μας κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.
 • Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.
 • Καλούμε όλους να αγωνιστούμε κόντρα στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ και να διεκδικήσουμε:
 • Να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο για ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
 • Να κλείσει η βάση της Σούδας, όλες οι ξένες βάσεις και τα στρατηγεία στην Ελλάδα. Καμιά αποθήκη πυρηνικών όπλων στη χώρα μας.
 • Να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί μας από τις αποστολές εκτός συνόρων.
 • Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους δολοφονικούς σχηματισμούς των ΝΑΤΟ – ΕΕ και από το σφιχταγκάλιασμα με τις ΗΠΑ.

Καμιά αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια».