ΠΕΜΕΝ – «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Νεκρός ναυτεργάτης λοστρόμος – Η ασφάλεια κι η προστασία της υγείας των ναυτεργατών βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο

Φωτο αρχειου


Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους, του ναυτεργάτη Λοστρόμου, Θανάση Μαντέλη, που υπέστη καρδιακό επεισόδιο σε ώρα εργασίας, στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE STAR 1», της ναυτιλιακής εταιρείας BLUE STAR FERRIES, το οποίο είναι ναυλωμένο και εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Αγγλίας – Ιρλανδίας.

 

Στην ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία, αναφέρουν πως «Τα συνεχή θανατηφόρα περιστατικά στον κλάδο μας, επιβεβαιώνουν τη θέση μας ότι η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των ναυτεργατών, βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά ωράρια, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, τη παντελή έλλειψη πρόληψης και αντιμετώπισης των επαγγελματικών ασθενειών.

 

Με τις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις των εφοπλιστών, που έχουν διαμορφωθεί από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και υπηρετούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, θυσιάζεται η ανθρώπινη ζωή στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

 

Καταλήγοντας, καλούν «τους ναυτεργάτες να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για ασφαλής συνθήκες εργασίας και δικαιώματα, που θα υπηρετούν τις δικές μας ανάγκες. Να δυναμώσουμε και να συντονίσουμε την πάλη μας για Σύγχρονες – Ασφαλείς – Φθηνές, Μαζικές Μεταφορές για το λαό».