ΠΕΜΕN: Απαιτεί άμεση παρέμβαση για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Από καταγγελία ωρομίσθιων συνταξιούχων εκπαιδευτικών του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας, την οποία επισυνάπτουμε, αναφέρουν ότι λόγω της εφαρμογής του άρθρου 53 του ν.4777/2021, δεν θα ανανεώσουν τις συμβάσεις εργασίας τους.

Η εξέλιξη αυτή λίγο πριν την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, θα επιδεινώσει το οξυμμένο πρόβλημα με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, όπου η πλειοψηφία τους είναι ωρομίσθιοι.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και των υπηρεσιών για την πλήρη κάλυψη των αναγκών  της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης και την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

Επιστολή ωρομισθίων συνταξιούχων καθηγητών ΚΕΣΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 31-08-2022
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Τον Κύριο Διοικητή ΚΕΣΕΝ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΣΗ:

1.ΔΕΚΝ Α΄(Διευθυντή Εκπαίδευσης)

2.Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

3.Διευθυντή ΚΕΣΕΝ/ΜΑΚ. ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ
4.Διευθυντή ΚΕΣΕΝ/ΜΑΚ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
5.ΠΕΠΕΝ

6.ΠΕΜΕΝ

7.ΠΝΟ

 

Κύριε Διοικητά,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την 31-08-2022 σύμφωνα με τον Νόμο 4777/2021 Άρθρο 53 λήγει η περίοδος απαλλαγής από την παρακράτηση της σύνταξης των συνταξιούχων του e- Ε.Φ.Κ.Α πρώην Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ) που παρέχουν εκπαιδευτικό έργο στην Δημόσια Ναυτική  Εκπαίδευση με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Εάν δεν υπάρξει τροποποίηση του Νόμου περί απαλλαγής από την παρακράτηση της σύνταξής μας δεν  θα ανανεώσουμε την σύμβασή μας για την περίοδο 2022-2023, διότι   είναι αντικειμενικά ασύμφορο.

 

Με Εκτίμηση

Οι υπό πρόσληψη και επιλαχόντες συνταξιούχοι ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ .
1. ΒΟΥΔΟΥΡΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2. ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΔΗΜΟΣ
3. ΚΟΥΚΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4. ΖΑΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΒΟΥΒΑΛΙΔΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ