ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σάλπισμα αντεπίθεσης για «ΚΚΕ ισχυρό παντού» από τη μαζική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή

«Ψηφίζω – δυναμώνω το ΚΚΕ παντού. Δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού!» Το μαχητικό αυτό σύνθημα διατρανώθηκε χθες το απόγευμα από την πλατεία Κοραή, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση των Οργανώσεων Α’ Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το «παρών» στη μαζική συγκέντρωση, στην πόλη που πριν από 100 χρόνια ιδρύθηκε το ΚΚΕ έδωσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, που μένουν και δουλεύουν στην πόλη, συνδικαλιστές, πρωτοπόροι αγωνιστές από μεγάλους χώρους δουλειάς. Εκεί ήταν εργάτες από το λιμάνι, που τους τελευταίους μήνες αναμετρήθηκαν σκληρά με την εργοδοσία του κινέζικου μονοπωλίου και το κράτος για τα δικαιώματά τους. Επίσης ναυτεργάτες, γνωστοί μπροστάρηδες στις σκληρές απεργιακές μάχες, εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, εκπαιδευτικοί, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.

Μαχητική ήταν η παρουσία της νεολαίας, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΝΕ, με νέους εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές να κρατάνε ψηλά τις κόκκινες σημαίες, να φωνάζουν συνθήματα, σαλπίζοντας το κάλεσμα της αντεπίθεσης στον πειραιώτικο λαό: «Ισχυρό ΚΚΕ – αντεπίθεση λαέ!»

Στη συγκέντρωση μίλησαν κατά σειρά ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής (Δείτε παρακάτω βίντεο με την ομιλία του και διαβάστε αποσπάσματα), ο Θανάσης Ευαγγελάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (Δείτε παρακάτω βίντεο με την ομιλία του και διαβάστε αποσπάσματα) και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά (Δείτε παρακάτω βίντεο με την ομιλία της και διαβάστε την ολόκληρη).

Παρευρέθηκαν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του Κόμματος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Πειραιά και εκ νέου υποψήφια.

Επίσης παρευρέθηκε ο οικονομολόγος Γιάννης Μηλιός.

https://youtu.be/Vew7zHhl3Rg

ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ:
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγυημένα «επένδυση» στην ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για να κατακτήσουμε τη ζωή που μας στερούν

Ο Νίκος Αμπατιέλος κάλεσε το λαό να στείλει μήνυμα και μέσα από τις κάλπες ότι δεν θεωρεί περασμένα ξεχασμένα τα δικαιώματα που σήμερα τσακίζονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα αστικά κόμματα την ΕΕ. «Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγυημένα επένδυση σε αυτή την ανάγκη, στην ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για να κατακτήσουμε τη ζωή που μας στερούν», υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι: «Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μήνυμα αντεπίθεσης και αισιοδοξίας για όσους παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Απαντώντας στο επικίνδυνο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επιστροφή της ΕΕ στις «ιδρυτικές της αξίες» μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην ακροδεξιά υπογράμμισε ότι: «Ο φασισμός δεν χτυπιέται με περισσότερη ΕΕ, αλλά με περισσότερο αγώνα ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, με πιο δυνατό το ΚΚΕ που ξέρετε καλά ότι πρωτοστατεί σε αυτόν τον αγώνα.

Ψήφος χτύπημα στον φασισμό, ψήφος χτύπημα στο σύστημα που τον γεννάει είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ.

Η ΕΕ έχει ιδρυτική της αξία το ανιστόρητο και άρρωστο κατασκεύασμα της θεωρίας των δύο άκρων, της εξίσωσης του φασισμού με το σύστημα που τον τσάκισε, τον σοσιαλισμό».

Και αναφερόμενος ειδικά στους εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής, κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να γκρεμιστούν από την τρίτη θέση, λέγοντας: «Κάθε μέρα της ύπαρξης τους αποδεικνύει ότι είναι τα πιο “καλά παιδιά του συστήματος… Την ίδια ώρα δεν βγάζουν τσιμουδιά για τα αφεντικά, τις μεγάλες επιχειρήσεις που απολύουν εργαζόμενους, που χρωστάνε δεδουλευμένα ή υπερωρίες, δεν βγάζουν άχνα για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους εφοπλιστές, τους μεγιστάνες του πλούτου».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι:

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να τους κόψει το χαμόγελο, να τους κόψει τη φόρα για περισσότερο ξεζούμισμα. Είναι πραγματικά η μόνη κερδισμένη και ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις που μπορεί να υπάρχουν ακόμα, είναι για τον καθένα και την καθεμιά η μόνη σίγουρη επιλογή, που μπορεί ανεπιφύλακτα να κάνει και να ξέρει τι θα του βγει, να ξέρει ότι ψήφισε τη φωνή της αλήθειας, της τιμιότητας, τη φωνή του ΚΚΕ που θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα και τη δράση για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα…

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ της υποταγής και του συμβιβασμού.

Δεν επιλέγουμε ποιος θα χτυπά καλύτερα τα δικαιώματά μας….

Διαλέγουμε και δυναμώνουμε αυτόν που θα τα υπερασπίζεται, αυτόν που θα αντιστέκεται και θα δυναμώνει τον αγώνα και την πραγματική ελπίδα της ανατροπής».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗΣ:
Περισσότεροι εκλεγμένοι του ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρειες σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη για το λαό

Τις δύο γραμμές που συγκρούονται και στην τοπική διοίκηση ανέδειξε στην ομιλία του ο Θ. Ευαγγελάκης, υπογραμμίζοντας ότι τόσο σε κεντρικό όσο σε και τοπικό επίπεδο, το πραγματικό δίλημμα για τον λαό παραμένει: «Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής ή με βάση τον ανταγωνισμό και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;».

Και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι κομμουνιστές δήμαρχοι οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, το 5χρονο που πέρασε έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ. Με πλήθος αγωνιστικών κινητοποιήσεων πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στο λαό.

Περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με την “Λαϊκή Συσπείρωση” σημαίνει μεγαλύτερη και ισχυρότερη δύναμη στο πλάι του λαού». (Δείτε εδώ βίντεο)

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ:
Παντού, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μεγάλη νίκη του λαού

Η Δ. Μανωλάκου ξεκίνησε την ομιλία της καταγγέλοντας τον αποκλεισμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από την τηλεοπτική συζήτηση στην «ΕΡΤ» με τους υποψηφίους δημάρχους του Πειραιά, λέγοντας ότι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να καταδικαστούν και στην κάλπη. Όπως είπε: «Μπροστά στις κάλπες, περισσότερος κόσμος μας εμπιστεύεται, και προφανώς το έχουν αντιληφθεί, ανησυχούν, γι’ αυτό φρόντισαν να μας αποκλείσουν από το σημερινό debate της “ΕΡΤ” για τον Πειραιά. Ναι, της δημόσιας τηλεόρασης, της “ΕΡΤ1”! Είχαν μόνο τρεις υποψήφιους: Τον σημερινό δήμαρχο και τους υποψήφιους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την αθλιότητα καταγγέλουμε στον ελληνικό λαό. Δείχνει όμως και τη συμπαιγνία τους. Ψεύτικη η αντιπαράθεσή τους… Τους επιχειρηματίες στηρίζουν, δεν ενδιαφέρονται για το λαό του Πειραιά…».

Σχολίασε ότι όλοι τους παρουσιάζουν το λιμάνι του Πειραιά σαν πηγή πλούτου κι έτσι είναι. «Όμως όλες οι κυβερνήσεις -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ- , το παρέδωσαν στο κινέζικο μονοπώλιο και τώρα μας πλασάρουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι “δίκαιη” και “βιώσιμη”. Λες και μπορεί να γίνει δίκαιο το διεφθαρμένο αυτό σύστημα της εκμετάλλευσης», είπε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στις συνθήκες εργασίας π.χ. στις προβλήτες τις “COSCO” και τους μεγάλους αγώνες του συνδικάτου των εργαζομένων, που στηρίχτηκαν αποφασιστικά από το ΚΚΕ και τη “Λαϊκή Συσπείρωση”».

Κάλεσε το λαό να «πετάξει στη θάλασσα του Πειραιά» τις κάλπικες υποσχέσεις και προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν θα προστατέψει τους αδύναμους. Όπως είπε, τα ίδια λένε και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, ο Μώραλης και ο Μπελαβίλας του ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. για την «ολοκληρωμένη χωρική επένδυση», ότι δήθεν δεν φορά τους επιχειρηματίες. «Οι αδύναμοι θα παραμείνουν αδύναμοι», υπογράμμισε και ανέδειξε ότι η επένδυση αυτή ενισχύει την επέκταση των επιχειρηματιών σε νέα κερδοφόρα τμήματα της κρουαζιέρας και του ξενοδοχειακού τουρισμού, εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων, με μισθούς πείνας και τσακισμένα δικαιώματα.

«Γι’ αυτό, αντί να ψάχνετε τις διαφορές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και τους κολαούζους τους, ανάμεσα σε Μώραλη και Μπελαβίλα, που έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ τους, ποιος αντέγραψε το πρόγραμμα του άλλου, κάντε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ. Μπορείτε αυτή τη φορά να φτάσετε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της “Λαϊκης Συσπείρωσης”, για να δώσετε δύναμη στη δύναμή σας, στη δική σας φωνή», ανέφερε καλώντας σε ενίσχυση του Κόμματος.

Και η υποψήφια δήμαρχος του ΚΚΕ κατέληξε λέγοντας:

«Δίνουμε τη μάχη παντού με το ψηφοδέλτιο για ισχυρό ΚΚΕ και “Λαϊκή Συσπείρωση”! Για μια μεγάλη νίκη του λαού που γεννά ελπίδα και ανοίγει δρόμους για ένα καλύτερο αύριο!». (Δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε την ολόκληρη εδώ).