ΠΑΝΔΗΜΙΑ SARS-CoV-2 : Σε «κρίσιμο σταυροδρόμι» η πορεία της πανδημίας

Η εξάπλωση του Covid-19 συνεχίζεται γοργά σε ΗΠΑ, Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο της υποβαθμισμένης δημόσιας Υγείας, παρά τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης. Η ανησυχία γίνεται μεγαλύτερη για τα πραγματικά νούμερα ασθενών και νεκρών ειδικά σε χώρες με τραγικά υποστελεχωμένα δημόσια συστήματα Υγείας σε Αφρική, Νότια Αμερική, Ασία, όπου τεράστια τμήματα του πληθυσμού δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και ακόμα κι αν δεν έχουν νοσήσει κάνουν αγώνα επιβίωσης και για ένα πιάτο φαΐ.

Ο απολογισμός της πανδημίας σε όλο τον κόσμο

Τουλάχιστον 160.685 θανάτους σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τον απολογισμό που έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βασιζόμενο σε στοιχεία επίσημων πηγών.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί είναι 2.334.130. Ωστόσο, όπως παραδέχονται οι επιστήμονες, αυτός ο αριθμός αποτυπώνει μόνο ένα μέρος της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς ένας μεγάλος αριθμός χωρών διενεργούν τεστ μόνο στα περιστατικά που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, καταγράφοντας 39.090 θανάτους σε σύνολο 735.287 κρουσμάτων.

Μετά τις ΗΠΑ, οι πλέον πληγείσες χώρες είναι η Ιταλία με 23.227 θανάτους (175.925 κρούσματα), η Ισπανία με 20.453 θανάτους (195.944 κρούσματα), η Γαλλία με 19.323 θανάτους (151.793 κρούσματα) και η Βρετανία με 15.464 θανάτους (114.217 κρούσματα).

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο), απ΄ όπου ξεκίνησε η επιδημία περίπου στα τέλη Δεκέμβρη, έχει ανακοινώσει επισήμως 82.735 κρούσματα (16 νέα από χθες μέχρι σήμερα), εκ των οποίων 4.632 θανάτους.

Η Ευρώπη είναι η ήπειρος με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, καθώς έχει 101.493 νεκρούς από τον κορονοϊό.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP).

Στους 113 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Στους 113, ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, καθώς σήμερα Κυριακή, δεν υπήρξε επίσης ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταγράφηκαν 3 νέοι θάνατοι, ένας 65χρόνος στο ΑΧΕΠΑ, ένας 91χρονος που κατέληξε στο «Σωτηρία» και ένας 68χρονος που κατέληξε στο ΝΙΜΤΣ. Και οι τρεις είχαν υποκείμενο νόσημα.

«Τώρα θα λογαριαστούμε, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα» 

Δείτε το video που αναρτήθηκε στο ALT.GR 

«Μένουμε Δυνατοί! Δε μένουμε σιωπηλοί! Τώρα θα λογαριαστούμε, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα» αναφέρει.

«Τώρα:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών
  • Πλήρη επίταξη ιδιωτικών κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων, του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα της περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους

Βγαίνουμε όρθιοι και πιο δυνατοί από την πανδημία. Να μην πληρώσει πάλι ο λαός την επερχόμενη κρίση!» 

ΙΤΑΛΙΑ: 180 μετανάστες βρίσκονται σε καραντίνα σε πλοίο απέναντι από το Παλέρμο

Περίπου 180 μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα τέθηκαν σε καραντίνα πάνω σε ένα φέρι που έχει δέσει απέναντι από το λιμάνι του Παλέρμο, της κυριότερης πόλης της Σικελίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές.

Σήμερα, 34 άνθρωποι που διασώθηκαν από την ισπανική ΜΚΟ «Aita Mari» μεταφέρθηκαν στο πλοίο «Rubattino», όπου βρίσκονταν από την Παρασκευή 146 μετανάστες μετά τη διάσωσή τους από το «Alan Kurdi», ένα σκάφος της γερμανικής ΜΚΟ «Sea Eye».

Περίπου 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού επιβαίνουν στο πλοίο.

Η Ιταλία, η δεύτερη πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο από την επιδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε το κλείσιμο των λιμανιών της στους μετανάστες.

Οι 180 μετανάστες του «Rubattino» αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ, πριν από μια καραντίνα 14 ημερών. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, αναμένεται στη συνέχεια να κατανεμηθούν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το φέρι μπορεί να φιλοξενήσει 1.471 επιβάτες και διαθέτει 289 καμπίνες και ιατρικό κέντρο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)