ΠΑΝΔΗΜΙΑ SARS-CoV-2 : Δύο ακόμη έχασαν τη ζωή τους – Στα 966 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΟΔΥ:

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από το νέο κορονοϊό όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις.

Συνολικά 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη. Οι 23 ήταν άνδρες και οι 5 γυναίκες. Οι περισσότεροι, το 89%, έπασχαν από υποκείμενο νόσημα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 74 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 966.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 66 άνθρωποι από τους οποίους οι 65  διασωληνωμένοι, με το 86% αυτών να είναι άνδρες και τους περισσότερους να έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

«Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται», είπε ο Σωτ. Τσιόδρας ανακοινώνοντας ότι τέσσερις από τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ αποσωληνώθηκαν.

Εξιτήριο έχουν πάρει 52 άνθρωποι.

Συνολικά έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ.

Η πορεία της επιδημίας συνεχίζεται, σημείωσε ο Σωτ. Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι οι επόμενες βδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Ο ΠΟΥ επιμένει ότι δεν αρκούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις

«Με το να ζητάμε από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και να απαγορεύουμε τις μετακινήσεις αγοράζουμε χρόνο και μειώνουμε τις πιέσεις στα συστήματα Υγείας. Από μόνα τους αυτά τα μέτρα δεν θα εξαλείψουν τις πανδημίες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπεγέσους, σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου, καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλες τις ηπείρους. Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 500.000 και τα θύματα τα 22.300.

Ο Γκεμπρεγέσους είπε ότι οι χώρες θα πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των εργαζομένων στα δημόσια συστήματα Υγείας και να τους εκπαιδεύσουν, όπως και να εφαρμόσουν συστήματα εντοπισμού κάθε ύποπτου κρούσματος, εντατικοποιώντας τους ελέγχους.

Στο μεταξύ, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι (πάνω από το 1/3 των κατοίκων του πλανήτη) σε περίπου 70 χώρες έχουν τεθεί σε καραντίνα ή/και έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναχαίτισης των ρυθμών εξάπλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊου – Πρώτες πλέον οι ΗΠΑ σε αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως

Κούβα: Παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης (VIDEO)