Ούτε σε αίτια ούτε σε αριθμό επιβαινόντων αναφέρεται νέα ανακοίνωση της Hellenic Train

Πηγή: Associated Press


Ερωτηματικά και εντύπωση προκαλεί η στάση της Hellenic Train που αποφεύγει να μιλήσει τόσο για τα αίτια της τραγωδίας όσο και για τον αριθμό επιβατών και εργαζομένων στις δύο αμαξοστοιχίες που που λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχαν πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση καθώς κινούνται στην ίδια γραμμή!

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες του προέδρου των μηχανοδηγών ότι δεν λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου η Hellenic Train επιλέγει να μην τοποθετηθεί.

Επίσης, ενώ στην πρώτη ανακοίνωση μιλούσε για «περίπου 350 επιβάτες» χωρίς να δίνει ακριβή αριθμό, στη δεύτερη ανακοίνωση δεν λέει τίποτα απολύτως.

Η ανακοίνωση:

«H Hellenic Train εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Το προσωπικό της Hellenic Train, που εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών και όλων των επιβατών.

Η Hellenic Train θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του ατυχήματος, την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Η εταιρεία, με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό της μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η φροντίδα και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης».