Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στον Πειραιά και τους γύρω Δήμους με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” που στηρίζει το ΚΚΕ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΤΕ Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ:

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.

Στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, που συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές, ενίσχυσε αποφασιστικά το ΚΚΕ. Για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου. Για να μπουν μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί δυνατό ΚΚΕ είναι όρος και προϋπόθεση για τη λαϊκή αντεπίθεση, για να πάρει πραγματικές ανάσες ο λαός και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές και ανατροπές προς όφελός του.

Σήμερα έχεις εμπειρία από κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές διαχρονικά. Στάσου απέναντι στη μοιρολατρία και τις αυταπάτες. Στην κάλπικη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της  ΝΔ, των εκπροσώπων τους σε Δήμους και Περιφέρεια,  για το ποιος θα είναι οδηγός και ποιος συνοδηγός στην διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου, της αντιλαϊκής πολιτικής και της φτώχειας που δημιουργεί. Έχεις πείρα από την Περιφέρεια που δίνει χρήμα στο κεφάλαιο και για τις λαϊκές ανάγκες υπάρχει αποσπασματικότητα, έργα στη λογική «κόστους- οφέλους» για το κεφάλαιο, που φέρνει τραγωδίες όπως στη Μάνδρα και την Ανατολική Αττική. Έχεις πείρα από τις δημοτικές αρχές στην περιοχή, που όλες συμφωνούν στην ουσία μιας καπιταλιστικής ανάπτυξης του λιμανιού και παίρνουν το ένα ή το άλλο μέρος μερίδων του κεφαλαίου.

Σ’ αυτό διαγωνίζονται και τα «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια που μέχρι χθες είχαν θέσεις ευθύνης και την επόμενη μέρα των εκλογών με τη ψήφο τους θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και πολιτικές, της ΕΕ και των κυβερνήσεων, την τοπική φορολογία, την ανταποδοτικότητα, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την παραχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Πχ ο Πειραιάς είναι «πρωταθλητής» στην αναγκαστική είσπραξη οφειλών, δηλαδή στις κατασχέσεις για χρέη στο δήμο.

Δώσε δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η εκλογή  περισσότερων δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των λαϊκών δυνάμεων.

  • Για να δυναμώσει η καθημερινή λαϊκή αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία.
  • Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά αντιλαϊκά μέτρα.
  • Για την ανακούφιση και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων.
  • Γιατί κι εκεί που οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι μαζί μας, έχουν την ευθύνη της διοίκησης και εκεί που είναι μειοψηφία, στηρίζουν – συμβάλουν – οργανώνουν την λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση. Περισσότεροι  δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι στήριγμα και δύναμη  για το εργατικά – λαϊκά συμφέροντα.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, θα κάνει την πραγματική  διαφορά υπέρ του λαού!

Για να δυναμώσει η γνήσια πάλη  για απαλλαγή από τα δεσμά της ΕΕ και του σάπιου συστήματος, τις μνημονιακές πολιτικές διαρκείας. Για να δυναμώσει ο συνεχής αγώνας   για μια νέα κοινωνική οργάνωση της οικονομίας, της παραγωγής, των υπηρεσιών, με το λαό να κάνει κουμάντο στο τόπο του.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης  που στηρίζουμε είναι:

 ΠΕΙΡΑΙΑ: Διαμάντω Μανωλάκου, ετών 59, γεωπόνος. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Πειραιά από το 2008 έως σήμερα. Υπήρξε επίσης ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2008.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Γιώργος Καλαμαράς, 35 χρονών, Πολιτικός Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (απόφοιτος πρώην ΤΕΙ Πειραιά), δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας από το 2010, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Ελευθερία Παπουτσιδάκη, ετών 47, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Κορυδαλλού από το 2010. Είναι οδοντίατρος, εκλεγμένη για πάνω από μια δεκαετία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οδοντιάτρων Πειραιά, και μέλος της γενικής συνέλευσης της ΕΟΟ (Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας).

ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ: Παναγιώτης Κατηφές, 43 ετών, κοινωνιολόγος, σύμβουλος εξαρτήσεων. Δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας από το 2007 μέχρι σήμερα, αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), εκλεγμένος στο ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, εκλεγμένος στο Σύλλογο Γονέων του 17ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας. Μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Βασίλης Βατίστας, 42 χρονών. Δημοτικός σύμβουλος στο Πέραμα. Είναι για πολλά χρόνια διαδοχικά μέλος και γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου – Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» και από το 2017 πρόεδρος του Συλλόγου. Αντιπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και σε συνέδρια της ΑΔΕΔΥ.

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Μαρία Παπαελευθερίου, ετών 52. Δημοτική σύμβουλος Σαλαμίνας. Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στο μαζικό κίνημα. Διετέλεσε πρόεδρος στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κοκκινόβραχου. Πρόεδρος στα ΔΣ των συλλόγων γονέων στο 16ο Δ.Σ., στο 2ο Γυμνάσιο, στο 3ο Λύκειο, στο ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κερατσινίου, όπως και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Πειραιά.

ΑΙΓΙΝΑΣ: Ηλίας Παναγιώτης, 60 ετών. Σπούδασε στη Σχολή Γραφικών και Διακοσμητικών Τεχνών του ΚΑΤΕΕ. Είναι μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής- πρώην ΤΕΙ Αθήνας, και διδάσκει στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών. Ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου αποφοίτων της Σχολής Γραφικών και Διακοσμητικών Τεχνών, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας.

 

  • Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019:
Δυνάμωμα της λαϊκής αντιπολίτευσης στον Πειραιά ενάντια στους εκλεκτούς του κεφαλαίου

Η δράση των ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ, των φίλων και οπαδών του Κόμματος, με τους οποίους συναντηθήκαμε στην πάλη τα προηγούμενα χρόνια, έχει ξεκινήσει ελπιδοφόρα. Εκφράζεται αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ από τον εργατόκοσμο, μας προσεγγίζουν ευρύτερες δυνάμεις, που είχαν κάνει άλλες πολιτικές επιλογές, και που σήμερα δείχνουν διάθεση συστράτευσης με το ΚΚΕ.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ να βγουν ενισχυμένα, τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, και στο δήμο Πειραιά, με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, να σημειώσουν άνοδο.

Η μάχη στο δήμο του Πειραιά έχει απαιτήσεις. Η σύνθεση της πόλης είναι κυρίως εργατική, λαϊκή. Στην περιοχή συγκρούονται ισχυρές μερίδες του κεφαλαίου, επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά υπάρχει και γενικότερη γεωπολιτική αντιπαράθεση. Είναι γεγονός ότι συνολικά στην περιοχή εκφράζεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας.

Ανάπτυξη για ποιον; Το παράδειγμα του λιμανιού

Οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν στις εκλογές, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έχουν ως προμετωπίδα τους την καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτήν υπηρετούν, αυτήν προβάλλουν ως διέξοδο για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, καλλιεργώντας κάλπικες ελπίδες. Στο θέμα του λιμανιού συναντώνται. Ανεξάρτητα από το ποια μερίδα του κεφαλαίου και ποια επιχειρηματικά συμφέροντα εκπροσωπεί κάθε συνδυασμός, ανεξάρτητα από το πώς στέκονται σε μια υπαρκτή διαπάλη επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά και μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, συμφωνούν στην ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Όλες οι δυνάμεις, και η δημοτική αρχή Μώραλη και οι παρατάξεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, συμφωνούν στην καπιταλιστική αξιοποίηση του λιμανιού. Σήμερα, 2,5 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της ΟΛΠ ΑΕ στο κινεζικό μονοπώλιο της COSCO, η πείρα των εργαζομένων και του λαού είναι συγκεκριμένη, μπορούν να δουν τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη.

Όπως μπορούν να δουν τι σημαίνει για τους εργαζόμενους και το λαό η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους οξυμένους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, παίρνοντας για παράδειγμα τη Ναυπηγοεπισκευή, που αναδεικνύεται σε πεδίο αντιπαράθεσης ισχυρών μονοπωλίων, πρωτίστως ανάμεσα σ’ αυτά των ΗΠΑ, που εποφθαλμιούν τα ρημαγμένα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, και την κινεζική COSCO, που θέλει να αναπτύξει τέτοια δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις της στη Ζώνη.

Το λιμάνι του Πειραιά προσφέρει αμύθητα κέρδη για τους εφοπλιστές και άλλους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ για την πλειοψηφία των εργαζομένων επικρατούν συνθήκες σκληρής εκμετάλλευσης, πιο φτηνή εργατική δύναμη, εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, εργατικά «ατυχήματα», ανακύκλωση της ανεργίας, φτώχεια, όπως στα ναυπηγεία, στη Ζώνη του Περάματος, στους ναυτεργάτες.

Αυτό εκφράζεται με τη διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως στο λιμάνι του Πειραιά (ΟΛΠ ΑΕ) και με το καθεστώς στο ΣΕΜΠΟ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, όπου κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και όπου η εργοδοσία αρνείται στην πράξη την υπογραφή ΣΣΕ, «υπογράφοντας ΣΣΕ» με τον εαυτό της. Το γενικό μοντέλο που φαίνεται ότι θα εφαρμόσει η νέα διοίκηση του λιμανιού είναι αυτό της ενοικίασης εργαζομένων μέσω εργολαβιών, δηλαδή αυτό που εφαρμόζεται σήμερα στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, άρα δουλειά χωρίς δικαιώματα, όχι σταθερή.

Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την επενδυτική δράση δεν πρέπει να θολώσουν τη σκέψη κανενός εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου ή ανέργου. Ένα μεροκάματο με τους σύγχρονους βάρβαρους όρους, μια πρόσκαιρη θέση εργασίας, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, επιβεβαιώνουν την ανάγκη όξυνσης της πάλης για δουλειά με δικαιώματα, αλλά και του αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες. Κανένας συμβιβασμός με ψίχουλα, με «μισή» δουλειά, για «μισή» ζωή.

Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης αφήνει με αρνητικό τρόπο τη σφραγίδα του και όσον αφορά τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων, π.χ. πριν από 1,5 χρόνο με τη ρύπανση από το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Μάλιστα, με πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, τέτοιου τύπου υπερήλικα σαπάκια θα συνεχίσουν απρόσκοπτα να κυκλοφορούν.

Λεφτά για το κεφάλαιο και οι ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας στην άκρη

Ολοι οι συνδυασμοί συμφωνούν με τις βασικές επιλογές της αστικής τάξης για την περιοχή, όπως αποτυπώνονται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής. Μάλιστα, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι αντιγράφει τις προτάσεις της, κάτι που επιβεβαιώνει ότι κινούνται στις ίδιες ράγες.

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι, οι ενστάσεις της παράταξης Μώραλη στο σχεδιασμό της COSCO δεν έχουν να κάνουν με το συμφέρον του λαού, αλλά με τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, με δραστηριότητα ανταγωνιστική προς αυτή που θέλει να αναπτύξει το κινεζικό μονοπώλιο στον τουρισμό, στο λιανικό εμπόριο και αλλού. Στη στάση της υπάρχουν βέβαια και γεωπολιτικές «ουρές», με δεδομένο ότι το λιμάνι και οι δραστηριότητες γύρω απ’ αυτό βρίσκονται στο επίκεντρο του ανταγωνισμού ΗΠΑ – Κίνας.

Κατά τον ίδιο τρόπο, οι αντιρρήσεις της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκινούν από φιλολαϊκές θέσεις. Εχουν άλλα κίνητρα, συνδεδεμένα με ανταγωνιστικά επιχειρηματικά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Γι’ αυτό η κριτική τους στο «master plan» της COSCO ταυτίζεται «στα σημεία» με αυτή του Μώραλη.

Την ίδια ώρα, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που καμώνεται ότι «αντιστέκεται» σε αυτούς τους σχεδιασμούς, είναι η παράταξη της οποίας ο πρώην επικεφαλής υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης, ενώ η Περιφέρεια (ΣΥΡΙΖΑ) δίνει 113 εκατ. ευρώ για έργα που αφορούν την επέκταση της κρουαζιέρας. Λεφτά δηλαδή για το κεφάλαιο υπάρχουν.

Η δημοτική αρχή μιλά για έναν πακτωλό χρημάτων που φέρνει στην πόλη μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως η ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) και ότι θα κάνει έργα, θα δώσει δουλειές. Κρύβει ότι τα έργα που θα γίνουν έχουν κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου για κερδοφορία. Επομένως, θα αναπλαστούν περιοχές – βιτρίνα, για να ευνοούνται οι επενδύσεις τουρισμού και να ενισχυθεί η δυνατότητα ο Πειραιάς να είναι λιμάνι «homeport» για την κρουαζιέρα, αλλά τι θα ισχύει για το λαό;

Πολύ απλά, θα συνεχίσουν οι παιδικοί και οι βρεφικοί σταθμοί να κλείνουν, όπως έγινε πέρσι και πρόπερσι και όπως προβλέπεται να συμβεί και τα επόμενα χρόνια. Θα συνεχίσουν τα σχολεία να μη συντηρούνται, με αποτέλεσμα να πέφτουν ταβάνια, όπως στην Ιωνίδειο. Η Παλιά Κοκκινιά θα συνεχίσει να είναι ευάλωτη όταν βρέχει. Οι εργαζόμενοι στο δήμο θα συνεχίσουν να είναι λίγοι, με αποτέλεσμα και την εντατικοποίηση, αλλά και να μην υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνεται η δουλειά που πρέπει, π.χ. η κατάσταση με την καθαριότητα στις γειτονιές είναι πολύ άσχημη. Οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι άθλησης θα εξακολουθήσουν να είναι υπό αναζήτηση για το λαό του Πειραιά. Και πολλά άλλα…

Ειδικές πλευρές της επιχειρηματολογίας των άλλων δυνάμεων

Η δημοτική αρχή αναμασά ξανά το ιδεολόγημα των ακομμάτιστων, του συνδυασμού των επιχειρηματιών και τεχνοκρατών που ξέρουν την αγορά και αγαπούν τον Πειραιά και γι’ αυτό ισχυρίζονται ότι μπορούν να προσφέρουν. Φυσικά είναι «ακομμάτιστοι», με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ομως, και αυτοί που παρουσιάζονται ως φιλεύσπλαχνοι επιχειρηματίες, ποιοι είναι: Είναι αυτοί που αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ, που κόβουν μισθούς και δικαιώματα, που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων με ελλιπέστατα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και εξοντωτικά ωράρια, που απολαμβάνουν δεκάδες φοροαπαλλαγές, που επιδιώκουν τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να στήσει το δίπολο «πρόοδος – συντήρηση», καλεί σε πάλη κατά του «συνδυασμού της ολιγαρχίας». Ομως, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις του και στην Τοπική Διοίκηση είναι βασικά στηρίγματα της πλουτοκρατίας, αυτό δείχνει η πολιτική του, αυτό δείχνουν τα συγχαρητήρια από ΗΠΑ, Μέρκελ, Μοσκοβισί, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Συγχαρητήρια που έρχονται με κάθε αφορμή, από την υλοποίηση μέχρι κεραίας των μνημονίων, μέχρι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος σημαιοφόρος των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Συγχαρητήρια που είναι απόρροια των πράξεών του, π.χ. είναι η πολιτική δύναμη που υπέγραψε την πώληση του λιμανιού, είναι η κυβέρνηση που με τις δικές της πλάτες δεν εφαρμόζονται οι ΣΣΕ, όπως π.χ. στους ναυτεργάτες. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ με το σπαθί του έχει καταστεί η πιο συνεπής δύναμη των συμφερόντων του κεφαλαίου. Είναι λοιπόν υποτίμηση της νοημοσύνης των εργαζομένων να εμφανίζεται ως «πολέμιος της ολιγαρχίας»! Άλλωστε, και ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ έχει υπηρετήσει προσωπικά τις επιλογές του κεφαλαίου, όπως π.χ. ως υπεύθυνος της πρότασης για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.

Το μέτωπο στη Χρυσή Αυγή: Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή έχει το θράσος να κατεβάσει συνδυασμό. Θράσος που πηγάζει από τη στήριξη επιχειρηματιών, αλλά και από το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί, και με ευθύνη της κυβέρνησης, η δίκη της. Ο λαός του Πειραιά πρέπει να «μαυρίσει» τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου δίνοντας δύναμη στο Κόμμα, που μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια την αντιπαλεύει. Οσο πιο κάτω γίνεται η Χρυσή Αυγή, όσο πιο ψηλά γίνεται το ΚΚΕ.

Ο λαός να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να ενισχύσει το ΚΚΕ

Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη, στο λαό, στη νεολαία με καθαρό βλέμμα. Και από τη θέση της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο επιδιώξαμε να εκφραστούν οι θέσεις και η φωνή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Κάθε θέμα που αφορά την εργατική – λαϊκή οικογένεια ήταν και είναι στην προσοχή και στην προτεραιότητα των δυνάμεών μας στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά κυρίως στην ανάγκη για πάλη έξω από αυτά.

Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει δύναμη για τους αγώνες που είναι αναγκαίοι. Για να σταματήσουν το χαράτσωμα και το φοροκυνηγητό του λαού του Πειραιά. Για να αποκρουστεί η επίθεση του κεφαλαίου, που υπονομεύει την ποιότητα ζωής του λαού μας. Για να έρχονται πιο δυναμικά στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες μας και να αυξηθεί η πίεση για κάλυψή τους.

Ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημαίνει απόρριψη των κάλπικων διλημμάτων του κεφαλαίου, απόρριψη της χαμοζωής και του συμβιβασμού με τα ελάχιστα, που όλες οι άλλες δυνάμεις πρεσβεύουν. Να δυναμώσει η φωνή των εργατικών – λαϊκών γειτονιών, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας.

Να ηττηθεί η δημοτική αρχή για την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε, ως παράταξη μεγαλοεπιχειρηματιών. Να ηττηθούν οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Αντίπαλο δέος είναι το δυνάμωμα μιας λαϊκής αντιπολίτευσης, δηλαδή η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, με ταυτόχρονη συμμετοχή στον αγώνα.

Με αισιοδοξία δίνουμε τη μάχη έτσι ώστε η ψήφος των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας να βάλει το δικό της λιθαράκι στην ανάγκη για ανάπτυξη της πάλης.

Του Βαγγέλη ΜΑΡΟΥΠΑ* στον “Ριζοσπάστη” του Σαββατο-Κύριακου 2-3 Φλεβάρη 2019
* Ο Βαγγέλης Μαρούπας είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του Κόμματος