Οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και ο κόσμος πεθαίνει από το κρύο!

«Μόνο αγανάκτηση μπορεί να μας διακατέχει, όταν  τον 21ο αιώνα υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να ζεσταθούν με μεθόδους του προηγούμενου αιώνα» και να χάνουν την ζωή τους από αυτό, σημείωσε ο Γιάννης Ντουνιαδάκηςυποναύαρχος ε.α.υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου του ΚΚΕ, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», με αφορμή τον θάνατο μετανάστη στη Ρόδο από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.

Τόνισε ότι το συμβάν συνέβη στο νησί που αποτελεί την βιτρίνα αυτού που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως τουριστική ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι «από τη μία δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και από την άλλη ο κόσμος πεθαίνει από το κρύο γιατί δεν έχει πετρέλαιο θέρμανσης».

Τ.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:

Ανακοίνωση για τον τραγικό θάνατο από αυτοσχέδιο μαγκάλι

Ανακοίνωση για τον τραγικό θάνατο μετανάστη στη Ρόδο από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Σε αυτή τονίζεται το γεγονός πως εκατοντάδες πολίτες ζουν στη Ρόδο σε συνθήκες ανέχειας με τα χρέη προς τη ΔΕΗ να συσσωρεύονται και πως είναι «κοροϊδία και πρόκληση τα υπουργεία να πλασάρουν ως στήριξη των αδύναμων ορισμένες εκατοντάδες νοικοκυριών που επιδοτήθηκαν για να συνδέσουν το ρεύμα τους, που είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφού οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο καθεστώς αυτό αποκλείουν τη μεγάλη πλειοψηφία όσων έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν αποσπασματικά ορισμένες περιπτώσεις ακραίας φτώχειας, ίσα ίσα για να αξιοποιούνται προπαγανδιστικά, την ώρα που χιλιάδες κόσμος υποφέρει».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Πριν από λίγες μέρες πέθανε ένας μετανάστης συμπολίτης μας στη φτωχογειτονιά των Αγίων Αναργύρων στην πόλη της Ρόδου, από αυτοσχέδιο μαγκάλι που άναψε για να ζεσταθεί με δύο συμπατριώτες του, σε σπίτι χωρίς ρεύμα όπου ζούσε. Ο θάνατός του φέρνει στο φως με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνθήκες στις οποίες ζουν εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά στο νησί της Ρόδου, κατά τα άλλα “ναυαρχίδα” του τουρισμού.

Σε συνθήκες ανέχειας ζουν στη Ρόδο εκατοντάδες, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, απλήρωτοι ή χαμηλόμισθοι, ντόπιοι και μετανάστες που βρίσκονται είτε με το ρεύμα κομμένο είτε με την αγωνία ότι θα κοπεί και δεν θα είναι σε θέση να το συνδέσουν. Είναι τέτοια τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί, τόσο απλησίαστοι οι “διακανονισμοί” που προτείνονται (50% προκαταβολή και ως 12 δόσεις), που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν. Το επόμενο διάστημα το ζήτημα αυτό θα ενταθεί ακόμη περισσότερο.

Είναι κοροϊδία και πρόκληση τα υπουργεία να πλασάρουν ως στήριξη των αδύναμων ορισμένες εκατοντάδες νοικοκυριών που επιδοτήθηκαν για να συνδέσουν το ρεύμα τους, που είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφού οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο καθεστώς αυτό αποκλείουν τη μεγάλη πλειοψηφία όσων έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν αποσπασματικά ορισμένες περιπτώσεις ακραίας φτώχειας, ίσα ίσα για να αξιοποιούνται προπαγανδιστικά, την ώρα που χιλιάδες κόσμος υποφέρει.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι -εποχιακοί και μη- δεν πρέπει να ούτε να ντρέπονται να αποκαλύψουν την κατάσταση όπου έχουν περιέλθει, που δεν είναι δική τους ευθύνη, ούτε να κλείνονται στο σπίτι, προσπαθώντας ατομικά να λύσουν το πρόβλημα. Να απευθυνθούν στα Σωματεία τους, όχι για να ζητήσουν ελεημοσύνη, αλλά για να απαιτήσουν συλλογικά να μην υπάρχει “κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα”.

Το ΚΚΕ όχι μόνο στηρίζει, αλλά και παλεύει με τα μέλη και τα στελέχη του τα αιτήματα του ταξικού κινήματος για:

  • Απαγόρευση της διακοπής του ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, μείωση 30% των τιμολογίων, όλων των πρώην ΔΕΚΟ.
  • Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία».