ΟΧΙ στο «ξήλωμα» του Αθλητικού Κέντρου – Αγ. Κοσμά και στη μετατροπή του σε εγκαταστάσεις «για λίγους»

Υπόμνημα προς τα κόμματα της Βουλής για να μην ξηλωθεί το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του Αγ. Κοσμά, απέστειλε το Σωματείο Γυμναστών και Προπονητών ν. Αττικής. 

Καλεί αθλητικά σωματεία, αθλητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς του αθλητισμού να στηρίξουν το υπόμνημα που εναντιώνεται στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, της εταιρείας “Ελληνικό Α.Ε.” και της Διοίκησης του ΕΑΚΝ – Αγίου Κοσμά για το ξήλωμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη μετατροπή του χώρου του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά σε εγκαταστάσεις «για λίγους».

Καταγγέλλει πως αρχικά εκδιώχθηκαν «οι αθλητές καθώς κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τους ξενώνες τους, και τώρα τους στερείται ακόμα και η πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ήδη από τη Δευτέρα 13/2/23 ξεκίνησε να υλοποιείται το σχέδιο για τοποθέτηση απαγορευτικών μπαρών και κιγκλιδωμάτων προκειμένου να μην εισέρχονται στο χώρο αθλητές και αθλούμενοι».

Το Σωματείο Γυμναστών – Προπονητών ν. Αττικής αναφέρει επίσης πως «Όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που οι αθλητές και οι προπονητές βρίσκονται ήδη στα μισά της αγωνιστικής προετοιμασίας, δημιουργώντας έτσι ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην προπονητική διαδικασία.

Με το παρόν εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς και απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η έξωση που έχουν ξεκινήσει κυβέρνηση, “Ελληνικό Α.Ε” και η Διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.
  • Συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών του ΕΑΚΝ. Υποδομές ανοιχτές και δωρεάν για όλο το λαό.
  • Εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης όλων των αθλητών και των ασκούμενων. Να μη διαταραχτεί η προπονητική διαδικασία και το καθημερινό τους πρόγραμμα.
  • Πλήρη εξασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυμναστών και προπονητών».