Νέα κινητοποίηση για την πρόσβαση τα γήπεδα τένις – Στο πλευρό τους η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΦΩΤΟ)

ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ

Με μια ακόμα δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 17 Οκτώβρη αθλούμενοι στο Αττικό Άλσος διεκδίκησαν το δικαίωμα στην ελεύθερη και δωρεάν άθληση για όλους, ενώ κατήγγειλαν την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για παραχώρηση των γηπέδων τένις που υπάρχουν στο χώρο η οποία ουσιαστικά τους πετάει εκτός γηπέδων.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ΓΓΑ και η Περιφέρεια Αττικής προχώρησαν στην αλλαγή των όρων σύμβασης για τα συγκεκριμένα γήπεδα, με αποτέλεσμα η δεύτερη να τα παραχωρήσει σε Όμιλο Αντισφαίρισης απ’ τη Ν. Ιωνία. Χωρίς ωστόσο να ληφθεί καμία μέριμνα για τους κοντά 300 αθλούμενους που αθλούνταν ελεύθερα στα συγκριμένα γήπεδα εδώ και 10 χρόνια και πλέον είναι αντιμέτωποι με τα λουκέτα στο χώρο. Ενώ όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι, ο προσχηματικός όρος στη σύμβαση για ημερήσια 7ωρη ελεύθερη πρόσβαση στα γήπεδα εμπεριέχει αρκετές ασάφειες για την εφαρμογή του, ενώ κάθε άλλο παρά πληροί τις ανάγκες για άθληση του κόσμου στο Αττικό Άλσος. Στην κινητοποίηση το παρών έδωσαν ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής και ο Μάνθος Ιμπριάλος, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γαλατσίου.

Σημειώνεται πως με παρέμβασή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής έχει ζητήσει την ανάκληση της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής που αφήνει δεκάδες αθλούμενους εκτός των γηπέδων. Ενώ πριν λίγες ημέρες έφερε το θέμα προς συζήτηση στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο κάτι το οποίο όμως απορρίφθηκε απ’ την Περιφερειακή αρχή. Το θέμα αναμένεται να ξανασυζητηθεί στο επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 20 Οκτώβρη.

Στην κινητοποίηση της Κυριακής οι αθλούμενοι, παρά και πάλι την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο, προχώρησαν στην διοργάνωση τουρνουά τένις προς τιμήν του Π. Γεραμπαξή, του μεγαλύτερου ηλιακά αθλουμένου στο χώρο που διανύει τα 75 χρόνια του. Και η συγκεκριμένη κινητοποίηση βρέθηκε μπροστά σε μια ακόμα πρόκληση, αφού οι υπεύθυνοι των γηπέδων κλείδωσαν τα γήπεδα ενώ για την ίδια μέρα προγραμμάτισαν να γίνουν έργα σε δυο εξ αυτών. Ωστόσο, χάρις στη δυναμική της κινητοποίησης, οι αθλούμενοι κατάφεραν να μπουν στα άλλα δυο γήπεδα και να πραγματοποιήσουν το εθιμοτυπικό τουρνουά τους.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης ανέφερε: «Ζούμε σε μια χώρα που καίγεται, πνίγεται σε μια χώρα που πρέπει να πληρώσεις αντίτιμο μικρό η μεγάλο για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Περίθαλψη και Αθλητισμό. Ειδικά για αυτόν το χώρο, η διοίκηση Περιφέρειας Αττικής και η κυβέρνηση έφθασαν σε σημείο να κάνουν “κοπτάτσια” την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία δεν είχε σχέση ούτε με την προγραμματική σύμβαση ούτε και το εισηγητικό με αυτό που κατεβάζουν τώρα για τα συγκεκριμένα γήπεδα. Σας καλούμε συνεχή μόνιμη επαγρύπνηση και κινητοποίηση. Η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αττικής θα είναι στο πλευρά σας».

Απ’ την πλευρά του ο Μάνθος Ιμπριάλος τόνισε πως η «”Λαϊκή Συσπείρωση” Γαλατσίου βρίσκεται αποφασιστικά απέναντι σε κάθε απόφαση που στερεί το δικαίωμα στην ελεύθερη άθληση», σημειώνοντας και τις αντίστοιχες προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα απ’ την παράταξη για το Ολυμπιακό Κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου. Όπως είπε και αυτές οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στην ίδια πλευρά με τις διεκδικήσεις του λαού μας για δικαιώματα σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας, όπως η Παιδεία η Υγεία, η μέριμνα και η Πολιτική Προστασία κλπ. και ενάντια στις πολιτικές που του πνίγουν καθημερινά την ζωή.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι και άλλων περιφερειακών παρατάξεων στην Περιφέρεια Αττικής.