Ναυτεργατικά σωματεία: καταγγέλουν την επίθεση στους ναυτεργάτες Καβάλας

φωτογραφία αρχειου

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Καταγγέλλουμε την επίθεση, κατ’ εντολή των εφοπλιστών, της κυβέρνησης του υπουργείου ναυτιλίας, από τις δυνάμεις καταστολής του λιμενικού σώματος, σε βάρος ναυτεργατών, εργαζομένων, στο πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΑΧ» της Ναυτιλιακής Εταιρείας Καβάλας, που περιφρουρούσαν την 48ωρη Προειδοποιητική Πανελλαδική Απεργία, στην Κεραμωτή Καβάλας.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι οι εφοπλιστές, οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, με το υπουργείο ναυτιλίας και τις δυνάμεις καταστολής, στο στόχαστρο τους έχουν το χτύπημα των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, το χτύπημα στην  απεργία, με βία και καταστολή.

Οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτής – Λιμένα Θάσου μέρες πριν την απεργία, έχουν έρθει αντιμέτωποι με την τρομοκρατία από τους εφοπλιστές.

Σε σχετική καταγγελία μας, στις 3 Φλεβάρη,  αναδείξαμε τις εκβιαστικές, τρομοκρατικές μεθοδεύσεις τους, βάζοντας τα πληρώματα να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συμμετέχουν στην απεργία. Μεθοδεύσεις με την ανοχή των λιμενικών αρχών, γεγονός που έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν.

Η τρομοκρατία εφοπλιστών – κυβέρνησης, δεν θα περάσει,

 των ναυτεργατών η πάλη θα τη σπάσει.

Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στη 48ωρη Προειδοποιητική Πανελλαδική Απεργία, σε όλα τα λιμάνια της χώρας, που στέλνουν μήνυμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική και διατρανώνουν με οργάνωση και αγώνα τη διεκδίκηση για δουλειά με δικαιώματα.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 8 Φλεβάρη 2023