Ναυτεργατικά σωματεία:καταγγέλλουν το νέο εργατικό έγκλημα και καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση – κινητοποίηση, στις 11 π.μ. στην Πύλη του ΣΕΜΠΟ

ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Ο τραγικός θάνατος του 45χρονου λιμενεργάτη στις εγκαταστάσεις της COSCO, επιβεβαιώνει τις εγκληματικές ευθύνες της εταιρείας και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων, στην προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και κινητοποιήσεις του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη, που σκοτώθηκε στο εργασιακό κάτεργο της COSCO.

Μακρύς είναι ο κατάλογος, με χιλιάδες εργαζόμενους, να χάνουν τη ζωή τους ή να σακατεύονται στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Οι ταξικές δυνάμεις επανειλημμένα έχουν καταγγείλει  και έχουν αναδείξει, με πολύμορφους αγώνες, ότι η αντιλαϊκή πολιτική, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, διαρκώς αυξάνει τα προνόμια του κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα επιτίθενται στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε εργασιακά γκέτο, που ασύδοτα υπονομεύουν την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Τα ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλλουμε το νέο εργατικό έγκλημα και δηλώνουμε αλληλέγγυα στην 24ωρη απεργία, που προκήρυξε το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση – κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην Πύλη του ΣΕΜΠΟ, στο χώρο του τραγικού θανάτου του λιμενεργάτη, απαιτώντας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.