Να επιδιορθωθούν οι βλάβες σε τμήμα της γραμμής 3 του Μετρό

Πηγή: Eurokinissi


Να επιδιορθωθούν τα προβλήματα στο τμήμα Αγίας Μαρίνας – Δημοτικό Θέατρο της γραμμής 3 του Μετρό ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υποδομών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης.

Συγκεκριμένα:

«Έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ και το επιβατικό κοινό έχουν προκαλέσει τα προβλήματα που υπάρχουν στη επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό στο κομμάτι από Αγία Μαρίνα έως το σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση δημοσιεύματα, αλλά και καταγγελίες των εργαζομένων, καταγράφονται 391 συγκεκριμένες βλάβες και αστοχίες που εμφανίστηκαν σε όλο το νέο δίκτυο (Αγία Μαρίνα – Πειραιάς), στο χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2022 έως το τέλος του περασμένου χρόνου.

Παράλληλα, με έγγραφο που τιτλοφορείται “Συγκεντρωτικός Πίνακας Προβλημάτων Επιδομής, Ρευματοφόρου και Σήραγγας”, οι 22 από τις 62 βλάβες που αναφέρονται, αφορούν στο Τμήμα Πειραιάς – Δημοτικό Θέατρο και πολλές σχετίζονται με την εισροή υδάτων -θαλασσινού νερού- εντός της σήραγγας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι θα πράξει για την άμεση επιδιόρθωση των αστοχιών και βλαβών, ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια το συγκεκριμένο τμήμα της γραμμής 3».