Μήνυμα στους Έλληνες εργαζόμενους: Οι αγώνες μας είναι κοινοί για να ζούμε με αξιοπρέπεια

Μήνυμα προς τους Έλληνες εργαζόμενους έστειλε ο Amar Lagha, ΓΓ της Ομοσπονδίας Εμπορίου Γαλλίας.

Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν Σωματεία και φορείς τη Δευτέρα στο Σύνταγμα, ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ο Amar Lagha αναφέρεται στις κινητοποιήσεις που γίνονται εδώ και δύο μήνες από τους εργαζόμενους της Γαλλίας «ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που θέλουν να επιτεθούν στις κατακτήσεις μας».

Προσθέτει ότι «η εργοδοσία και η κυβέρνηση θέλουν λοιπόν να μας προσθέσουν 2 χρόνια χωρίς να υπολογίζουν την πραγματικότητα στους κλάδους που εργαζόμαστε. Δηλαδή ότι εργαζόμαστε σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ότι οι εργαζόμενοι που είναι κοντά στα χρόνια της συνταξιοδότησης μαστίζονται από υψηλή ανεργία. Είναι λοιπόν μια κυβέρνηση που έχει αποφασίσει να μας πάρει πίσω όσες κατακτήσεις είχαμε κερδίσει μετά από σκληρό αγώνα. Για αυτό αγωνιζόμαστε εδώ και 2 μήνες με γενικές απεργίες».

Ο Amar Lagha αναφέρεται και στην κινητοποίηση των Ελλήνων εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού τονίζοντας: «Αγωνιστείτε με όλες σας τις δυνάμεις. Αν δεν κάνουμε τίποτα για αυτό, η κατάσταση για πολλούς θα είναι δύσκολη, όπως στη Γαλλία που έχει ήδη προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του νερού. Οι αγώνες μας είναι κοινοί. Για να ζούμε από τους μισθούς μας. Να ζούμε με αξιοπρέπεια σε κάθε χώρα. Σας μεταφέρω τη στήριξη των εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες από τη Γαλλία. Ζήτω ο αγώνας για τις συνθήκες εργασίας μας! Ζήτω οι εργαζόμενοι!».