Με επικίνδυνες βλάβες κυκλοφορούν λεωφορεία των ΚΤΕΛ στην Αττική

Την τραγική κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών αποκαλύπτουν σειρά φωτογραφιών που δείχνουν λεωφορεία των ΚΤΕΛ να εκτελούν μέρος τους συγκοινωνιακού έργου της Αττικής παρόλο που παρουσιάζουν βλάβες!

Να σημειωθεί ότι για την ανάληψη μέρος του συγκοινωνιακού έργου από ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως τα ΚΤΕΛ έχουν φροντίζει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ που έχουν συνδιαμορφώσει το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη συμμετοχή των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε αυτές.

Οι φωτογραφίες δείχνουν λεωφορεία ΚΤΕΛ που εκτελούν το συγκοινωνιακό έργο αντί των λεωφορείων της ΟΣΥ («Οδικές Συγκοινωνίες», λεωφορεία και τρόλεϊ) σε γραμμές της Ανατολικής Αττικής. Τα λεωφορεία αυτά παρουσιάζουν βλάβες που τα καθιστούν ακατάλληλα για κυκλοφορία ενώ ορισμένες από τις βλάβες είναι ακόμα και επικίνδυνες για την ασφάλεια των επιβατών και των οδηγών. Ακατάλληλα οχήματα τα οποία οι εργαζόμενοι συνεχώς καταγγέλλουν ότι δεν θα πρέπει να είναι στη κυκλοφορία.

Στις φωτογραφίες που παρουσιάζουμε εμφανίζονται:

— λεωφορείο να βρίσκεται σε κίνηση με επιβάτες ενώ έχει χαλασμένη πόρτα την οποία είχαν κλείσει πρόχειρα με ταινία! Σημειωτέον ότι αν κάποιος έσπρωχνε την πόρτα άνοιγε.

— λεωφορεία χωρίς καθίσματα

— χειρόγραφη πινακίδα κολλημένη σε τζάμι λεωφορείου που ενημερώνει τους επιβάτες ότι δεν λειτουργούν τα κουδούνια και ότι θα πρέπει να φωνάξουν για στάση!

— λεωφορείο να κυκλοφορεί χωρίς πινακίδα το Σεπτέμβρη του 2022

— λεωφορείο που χάλασε την περασμένη Τρίτη και το άφησαν παρατημένο για τρεις μέρες στη λεωφόρο Καραμανλή στην Αρτέμιδα.

Αυτά είναι ορισμένα παραδείγματα από τον δήθεν σύγχρονο στόλο των ΚΤΕΛ τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις τους παρέδωσαν συγκοινωνιακό έργο με διάφορα προσχήματα ισχυριζόμενες ότι έτσι ενισχύουν το συγκοινωνιακό έργο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, αν και τα λεωφορεία της ΟΣΥ περνούν μια φορά τη βδομάδα από επιθεώρηση και όταν παρουσιάζουν βλάβες που δεν μπορούν να επισκευαστούν αποσύρονται, η κατάσταση του στόλου της ΟΣΥ είναι τραγική και αυτό οφείλεται στην χρόνια υποχρηματοδότηση των αστικών συγκοινωνιών από το κράτος που έχει ως αποτέλεσμα τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, οχήματα και ανταλλακτικά.