ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ Προτεραιότητα η «υγεία» των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων

Όλο και πιο «ελαστικά» γίνονται τα διάφορα «πρωτόκολλα ασφαλείας», για να προσαρμοστούν στις ανάγκες των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.

Από το υπουργείου Ναυτιλίας «διέρρευσε» πως μετά τις 15 Ιούνη θα αναθεωρηθεί το πρωτόκολλο, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών που θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν με τα πλοία.

Αυτή τη στιγμή η επιτρεπόμενη πληρότητα στα πλοία είναι 50% για λόγους αποφυγής του συγχρωτισμού, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%. Ωστόσο, οι εφοπλιστές που έχουν θησαυρίσει όλα αυτά τα χρόνια (και συνεχίζουν να θησαυρίζουν) εκβιάζουν ότι η αναθεώρηση του πρωτοκόλλου επιβατών «κρίνεται αναγκαία για τη δρομολόγηση των περισσότερων ταχύπλοων, καθώς αυτή τη στιγμή που είναι στο 50% δεν μπορεί να καλύψει το κόστος λειτουργίας τους!».

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να αυξηθεί η επιτρεπόμενη πληρότητα των πλοίων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Όταν τα επιστημονικά δεδομένα γίνονται «λάστιχο»

Η αναθεώρηση του επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών στην ακτοπλοΐα, θα συμπέσει με την επανέναρξη των αεροπορικών πτήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού για χώρες του εξωτερικού.

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε χθες τη λίστα με τις 29 χώρες, από τις οποίες θα επιτρέπεται, μετά τις 15 Ιούνη η άφιξη τουριστών στην Ελλάδα. Από την 1η Ιούλη θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των χωρών που θα επιτρέπεται να στέλνουν τουρίστες.

Αναλυτικά η λίστα των  χωρών είναι η ακόλουθη: Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο,  Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Υπενθυμίζουμε πως οι τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλάδα δεν θα υποβάλλονται σε έλεγχο, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα. Ο μόνος έλεγχος που θα γίνεται θα είναι δειγματοληπτικός, δηλαδή θα εξετάζονται τυχαία δείγματα. Επίσης, στα αεροπλάνα δεν θα υπάρχουν κενά καθίσματα για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα

Από τη Δευτέρα 1η Ιούνη ανοίγουν τα ξενοδοχεία και τα παρόμοια καταλύματα 12μηνης λειτουργίας,

Επίσης, θα λειτουργήσουν οι θερινοί κινηματογράφοι, οι υπηρεσίες catering, οι πισίνες, οι καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων οι υπηρεσίες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων, οι χώροι για γάμους και άλλες εκδηλώσεις, τα καταστήματα που κάνουν τατουάζ κ.α.