ΓΙΑΝΝΙΤΣA: Άμεση απάντηση στα φασιστοειδή που επιτέθηκαν σε μαθήτρια – Χ.Α.: Νέα αποχώρηση με «καρφιά» για τον αρχηγό

 Άμεση και μαχητική απάντηση έδωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πόλη των Γιαννιτσών στη θρασύδειλη και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε μαθήτρια, μέλος της ΚΝΕ, το μεσημέρι της Τρίτης από ομάδα φασιστοειδών.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ μοιράστηκε σε εκατοντάδες νεολαίους της πόλης και έτυχε ευρείας αποδοχής. Ακόμη μια φορά αποδείχτηκε ότι οι κάτοικοι και η νεολαία των Γιαννιτσών καταδικάζουν την εγκληματική δράση των φασιστοειδών.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν τους μαθητές της περιοχής να δώσουν μαζικά το «παρών» στη μεγάλη μαθητική γιορτή, στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στις 5 Μάη στην πλατεία Αϊ Γιώργη.

Με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές να δυναμώσουν το ΚΚΕ και τον αγώνα για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει, γκρεμίζοντας τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής από την τρίτη θέση.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Νέα αποχώρηση με «καρφιά» για τον αρχηγό 

Με επιστολή που δημοσιοποίησε χτες, ο νυν ευρωβουλευτής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γ. Επιτήδειος, δήλωσε την αποχώρησή του από το μόρφωμα και «παραπέμποντας» στον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο αναφέρει ότι «το όνομά μου δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές διότι, όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον Αρχηγό, μετά από δική μου πρωτοβουλία, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων, η κάθοδός μου δημιουργεί πρόβλημα στην εκλογή παλαιών κομματικών στελεχών… Οσον αφορά τη μία και μόνο θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία. Εάν υπήρχε, θα την σεβόμουν. Επίσης, δεν υπήρξε προσωπική συνάντηση με αντικείμενο την υποψηφιότητά μου ή μη (…)». Κάνει ακόμα λόγο για γεγονότα στο παρασκήνιο που τον προσέβαλαν και για πολιτικό χώρο «όπου δεν εκτιμώνται το έργο και η προσφορά μου, αλλά άλλα πράγματα».

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον δεύτερο ευρωβουλευτή του ναζιστικού μορφώματος που φεύγει, αφού και ο Ελ. Συναδινός έχει ήδη παραιτηθεί και έχει συστήσει δικό του κομματικό φορέα. Παραμένει προς το παρόν μόνο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης, που αποκλείστηκε και αυτός από τη λίστα των ευρωεκλογών για να καταστεί εφικτή η εκλογή του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Πειραιά Ι. Λαγού.

Να σημειωθεί ότι σε σχετική συνέντευξή του ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελ. Συναδινός μίλησε για «μαύρα λεφτά» στα ταμεία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, καθώς και για ηθική και οικονομική εκμετάλλευση του θανάτου του Γ. Φουντούλη από τον Μιχαλολιάκο, όπως και για την «απόλυτη οικογενειοκρατία» με τους διορισμούς στενών συγγενών της φαμίλιας Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, εξήγησε τον διορισμό Λαγού ως υποψήφιου ευρωβουλευτή ως μεθόδευση απόδρασής του από τη χώρα, προκειμένου ο υπόδικος ναζιστής βουλευτής να υπερβεί τους σχετικούς τεθέντες περιοριστικούς όρους.