Κινητοποίηση σήμερα στο υπ. Υγείας και συμβολική περικύκλωση αύριο του Παιδοογκολογικού

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 28 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ΠΑΙΔΩΝ «Η Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού», συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική παιδοογκολογική μονάδα της χώρας, καθώς αν περάσει θα συσταθεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”».

Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες σωματείων όπως του ΓΝΕ «Θριάσιο», της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, του Συλλόγου Γονέων Παίδων «Η Αγία Σοφία»της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Την συμπαράστασή της εξέφρασε, εξάλλου, με ανακοίνωσή της και η ΕΙΝΑΠ.

Παραβρέθηκε επίσης ο Ηλίας Σιώρας, συνταξιούχος νοσοκομειακός γιατρός καρδιολόγος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας. (Δείτε την δήλωσή του στο κεντρικό video).

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, ενώ μπροστά στην είσοδο του υπουργείου υπήρχε αστυνομική δύναμη.

Από την πλευρά της η Μ. Γκάγκα επέμεινε στον ολιγομελή αριθμό της αντιπροσωπείας με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνάντηση η ΕΙΝΑΠ. Στη σύντομη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απαίτησαν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα μεταφέρει τις αγωνίες και τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των φορέων για το νομοσχέδιο και πως δεν θα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Σημειώνεται ότι, με βάση τις αποφάσεις της 5μελούς Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Σωματείου Εργαζομένων «Π. και Α. Κυριακού» οι εργαζόμενοι προχωρούν την Τετάρτη 1 Μάρτη σε απεργία και στις 9 π.μ. σε συμβολική περικύκλωση του Παιδοογκολογικού.