Καθολική συμμετοχή για τη διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς

Καθολική είναι η συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας, με προοπτική κλιμάκωσης για την υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

Στο λιμάνι του Πειραιά, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν περιοδείες και εξορμήσεις στα καράβια, ενημερώνουν τα πληρώματα για τα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται και σε βάρος ναυτεργατών αλλά και για τη νέα πρόκληση των εφοπλιστών που προτείνουν …μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς!

Μέτρα που απορρέουν από την ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι, με σκοπό να ξεμπερδεύουν από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι από αυτήν την επίθεση δεν ξεφεύγει κανείς

 

Ανέδειξαν παράλληλα, την ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για πιο αποφασιστική οργάνωση της πάλης για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και άλλα δικαιώματα. Από την πλευρά των ναυτεργατών έγιναν καθαρές οι αγωνιστικές διαθέσεις τους, που άλλωστε τις δείχνουν συμμετέχοντας καθολικά στην απεργία, κάνοντας δική τους υπόθεση την περιφρούρησή της.

Χαρακτηριστικές ήταν οι φράσεις τους, όπως ότι «καταρρίπτεται ο μύθος που προσπαθούν να μας περάσουν ότι με τους αγώνες δεν γίνεται τίποτε, και το είδαμε αυτό από τα παιδιά στην EFOOD και στην COSCO, που με τον αγώνα τους κατάφεραν να κερδίσουν πολλά απ’ αυτά που διεκδικούσαν.

Τα μέλη των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, την Πέμπτη, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, στις 10.30 το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει μπροστά από τα πλοία της «Blue Star», απέναντι από τον ΗΣΑΠ.

Δείτε τις δηλώσεις των προέδρων της ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ από το λιμάνι του Πειραιά