Καταγγέλλει την ΚΥΑ με την οποία τα κέντρα γιόγκα ανάγονται σε γυμναστήρια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ

Την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία τα κέντρα γιόγκα δολίως ανάγονται σε γυμναστήρια, καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, στην ΚΥΑ με αριθμό 395305/2022 – ΦΕΚ 4503/Β/25-8-2022, καθορίζονται οι κατ’ ελάχιστον απαιτούμενες κτιριολογικές και λοιπές προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία κέντρων γιόγκα, καθώς και κάθε αναγκαίο, τεχνικό και λεπτομερειακό θέμα, για την εφαρμογή του άρθρου 67 του ν. 4908/2022 το οποίο ορίζει ότι για τη λειτουργία κέντρων γιόγκα δεν απαιτούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας ιδιωτικών γυμναστηρίων.

Ο ΠΣΕΑΑ αναφέρει πως «σύμφωνα με την υπουργική αυτή απόφαση, αντιεπιστημονικά, ενάντια στην ίδια λογική του εν λόγω νόμου τα κέντρα γιόγκα δολίως ανάγονται σε γυμναστήρια, χωρίς να αναφέρονται τα προσόντα και τα πτυχία των δασκάλων γιόγκα, επαρκείς κτιριακές προϋποθέσεις και ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας».

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, οι νομοθετούμενες αυτές διατάξεις «αποσκοπούν στην απορρύθμιση της αγοράς των υφιστάμενων γυμναστηρίων και πηγάζουν από αγοραίες ιδεοληψίες και φωτογραφικές εξυπηρετήσεις ημετέρων».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕΑΑ καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να αποσύρουν αυτές τις εκτρωματικές διατάξεις και προειδοποιεί την ελληνική κοινωνία για τους κινδύνους που αυτές εμπεριέχουν σε θέματα υγείας αθλουμένων πολιτών και αθέμιτου οικονομικού ανταγωνισμού.

Το ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά στη Βουλή την καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης.