Καταγγελία για τις απεργοσπαστικές μεθόδους της ΝΑΥΤΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Καταγγέλλουμε το προβοκατόρικο δημοσίευμα του «kavala news», που αναφέρει ότι «Εάν οι εργαζόμενοι των τεσσάρων εταιριών κάνουν απεργία δεν θα γίνουν καθόλου δρομολόγια το διήμερο αυτό, αν δεν κάνουν απεργία από όλες τις εταιρίες τότε θα υπάρξει τροποποίηση στο πρόγραμμα» . Θέλουμε να επισημαίνουμε ότι η απόφαση για 48ωρη Προειδοποιητική Πανελλαδική Απεργία σε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες πλοίων πάρθηκε με ομόφωνη απόφαση της ΠΝΟ. Την ευθύνη για την απεργία την έχει η Ομοσπονδία και τα ναυτεργατικά σωματεία και όχι ο κάθε ναυτεργάτης ξεχωριστά και είναι κοινοποιημένη σε όλα τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Από καταγγελίες επίσης καταδικάζουμε την απεργοσπαστικές μεθόδους της ΝΑΥΤΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, που εκβιάζει και τρομοκρατεί βάζοντας τα πληρώματα να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συμμετέχουν στην απεργία.

Καλούμε κάθε ναυτεργάτη οργανωμένα να ξεπεράσει δισταγμούς και φόβους, να απαντήσει στην εργοδοτική τρομοκρατία και να υπερασπιστεί μαχητικά στον καταπέλτη τα δίκαια αιτήματα μας .

Απεργιακό κλιμάκιο της Ομοσπονδίας θα παραβρεθεί στο πορθμείο Κεραμωτή – Θάσος .

Καθιστούμε υπεύθυνες τις λιμενικές αρχές και την εργοδοσία για οποιαδήποτε προσπάθεα απεργοσπασίας και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για οτιδήποτε συμβεί στο λιμάνι.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

3 Φεβρουαρίου 2023