Η τράπεζα First Citizens εξαγόρασε την χρεοκοπημένη SVB

Στην εξαγορά περιουσιακών στοιχείων και δανείων της χρεοκοπημένης τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB) των ΗΠΑ προχώρησε η αμερικανική τράπεζα First Citizens.

Υπενθυμίζεται ότι η SVB τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ, μετά την κατάρρευσή της, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης, χωρίς πάντως αυτό να καταστεί εφικτό, καθώς ακολούθησε γρήγορα η πτώχευση μιας άλλης αμερικανικής τράπεζας, της Signature Bank. δύο ήταν οι μεγαλύτερες τραπεζικές χρεοκοπίες στις ΗΠΑ από την οικονομική κρίση του 2008.

Βάσει της συμφωνίας εξαγοράς, που ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC), η First Citizens θα αγοράσει περίπου 72 δισ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων και δανείων της SVB με έκπτωση 16,5 δισ. δολαρίων. Το FDIC θα εξακολουθεί να κατέχει περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια των περιουσιακών στοιχείων της SVB. Δεκαεπτά πρώην υποκαταστήματα της SVB θα ανοίξουν σήμερα με το σήμα First Citizens.

Η First Citizens εδρεύει στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές προβληματικών τραπεζών τα τελευταία χρόνια.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)