Η Χρυσή Αυγή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΝΑΤΟικών φονιάδων – «Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει»

Παρέμβαση του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στη Βουλή, με αφορμή τα καλέσματα των δολοφόνων ναζιστών στα σχολεία της χώρας.

Την κατάλληλη απάντηση πήραν οι χρυσαυγίτες βουλευτές της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, οι οποίοι επί δύο μέρες, την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, μέσα σε ένα φασιστικό ντελίριο, απηύθυναν καλέσματα σε μαθητές να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που οργάνωσε το φασιστικό μόρφωμα και άλλες παρεμφερείς οργανώσεις με εθνικιστικό περιεχόμενο και αιχμή τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Καταρχάς, είναι οι ίδιοι οι πρόγονοι της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς φασίστες και ναζιστές, για να κατατσακίσουν τον ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στη φτώχεια και την εξαθλίωση», ανέφερε απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλοςστη διάρκεια παρέμβασής του στην Ολομέλεια. «Πάει πάρα πολύ, επισήμανε, η Χρυσή Αυγή να μιλάει για πατριωτισμό. Αυτοί οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βούλγαρους κατακτητές οι οποίοι σκλάβωσαν την πατρίδα και πάνω απ’ όλα τον ελληνικό λαό. Πάει πολύ να μιλάνε για ελληνική σημαία αυτοί που είχαν στα περιβραχιόνιά τους τον αγκυλωτό σταυρό.

Από τους συνεργάτες των κατακτητών δεν θα περιμέναμε τίποτε άλλο παρά μια ακόμη εκφορά του μίσους απέναντι στους λαούς. Αλλωστε, ο φασισμός και ο εθνικισμός πάντοτε αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους.

Από αυτήν, λοιπόν, την άποψη, όπως κάνει η Συμφωνία των Πρεσπών που εξυπηρετεί τα σχέδια των αμερικανικών ιμπεριαλιστών, έτσι λοιπόν και ο φασισμός και ο εθνικισμός με τη Χρυσή Αυγή τα ίδια ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετούν: Να αλλάξουν τα σύνορα, να ξαναμοιραστούν οι αγορές».

Οπως τόνισε, «όσα κόμματα καλλιεργούν εθνικισμό, όσα κόμματα στηρίζουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν μπορούν να απαντήσουν στο φασισμό. Από αυτήν την άποψη, και η ελληνική κυβέρνηση, που έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που επί της ουσίας αποτελεί τον σημαιοφόρο των αμερικανικών ιμπεριαλιστών στη χώρα μας, δεν μπορεί να δώσει πειστική απάντηση απέναντι στο φασισμό.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι κομμουνιστές, όπως τσάκισαν τον φασισμό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τον Κόκκινο Στρατό, έτσι και σήμερα θα τσακίσουμε το φασισμό για ακόμη μια φορά. Θα τον πετάξουμε μακριά από τα σχολεία, από τις γειτονιές και τα εργοστάσια. Αυτό, απλώς και μόνο για να έχουμε μια συνείδηση του τι πρόκειται να γίνει για το επόμενο διάστημα».

Ειδική αναφορά έκανε και για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Θα θέλαμε από την κυβέρνηση να δούμε συγκεκριμένα μέτρα για να επιταχυνθεί και να ολοκληρωθεί αυτή η δίκη, γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της δίκης», σημείωσε.

Τ.Ο. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΚΝΕ:
«Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει»

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και νέους της περιοχής, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φασίστες στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι Τομεακές Οργανώσεις Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή τα όσα έγιναν πριν από μερικές μέρες στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα με τη δολοφονική δράση φασιστοειδών. Στο κάλεσμα αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα:

«Κάθε εκπαιδευτικός να μπει μπροστά στο σχολείο του, να διδάξει τους μαθητές του την αλήθεια, να θωρακίσει τους μαθητές του στο δηλητήριο του φασισμού. Να απομονώσει τις λιγοστές φασιστικές φωνές συναδέλφων του όπου αυτές υπάρχουν. Κανείς να μην ανεχτεί στάσεις και θέσεις που αφήνουν χώρο στο φούντωμα αντιδραστικών αντιλήψεων. Οι εκπαιδευτικοί έχουνε υποχρέωση να μιλήσουν στους μαθητές για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για το ρόλο του ΝΑΤΟ, για την αληθινή Ιστορία που κρύβουν τα σχολικά βιβλία. Να αποκαλύψουνε στα μάτια των μαθητών τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων. Να γνωρίσουν οι μαθητές τις εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς.

Κάθε γονιός έχει υποχρέωση να μην αφήσει το σχολείο του παιδιού του να γίνει ορμητήριο αναπαραγωγής φασιστικών και εθνικιστικών κραυγών. Να απομονώσουν τέτοιες φωνές που οδηγούν σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία, μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά, που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Να μπει μπροστά κάθε γονιός ώστε οι Σύλλογοι γονέων, οι Ενώσεις να γίνουν στην ουσία όργανα συλλογικής διεκδίκησης ενός καλύτερου σχολείου που θα μορφώνει, για ένα σχολείο όπου δεν θα χωράνε οι φασιστικές αντιλήψεις».

ΤΟ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει στοχοποίηση μελών της και επίθεση στα γραφεία της

Η ΤΟ Πέλλας του ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση στα γραφεία της στα Γιαννιτσά, που έγινε χτες το πρωί από ομάδα κουκουλοφόρων κάτω από τα συνθήματα «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «Eλλάς Ελλήνων Χριστιανών».

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρόκειται για τους ίδιους, που «εδώ και μέρες έχουν στοχοποιήσει και απειλούν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Γιαννιτσά».

Υπογραμμίζει ότι αυτό που τους ενοχλεί είναι η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και καλεί «τους εργαζόμενους και τους μαθητές των Γιαννιτσών να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές φωνές, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που ζούνε καθημερινά και να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή».

Τονίζει, επίσης, ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια «στη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί κάνει το μπαρούτι του πολέμου να μυρίζει ακόμα πιο έντονα στην περιοχή των Βαλκανίων. Γιατί ανοίγει τις πόρτες για να πατήσει περισσότερο το ΝΑΤΟ το βρώμικο πολεμικό του πόδι στην περιοχή μας, με νέες βάσεις πολέμου (…) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχουν κάνει τη χώρα μας ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατηγείο, έχουν δώσει γη και νερό στα γεράκια του πολέμου, βάζοντας τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργαζόμενους, πόσο μάλλον με τους μαθητές από την περιοχή των Βαλκανίων, με τους μετανάστες και πρόσφυγες στις γειτονιές, στα εργοστάσια και τα σχολεία».

Στήριξη και «ξέπλυμα» στον εθνικισμό επιχειρεί η ΔΑΚΕ

Στήριξη στον εθνικισμό που καλλιεργείται στους μαθητές και ουσιαστικό «ξέπλυμα» των ναζιστών χρυσαυγιτών πρόσφερε με την κατάπτυστη ανακοίνωσή της, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών στην Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οι νεοδημοκράτες εκπαιδευτικοί αφού στην αρχή τάσσονται δήθεν κατά των καταλήψεων γενικώς, στη συνέχεια προσθέτουν: «Για πρώτη φορά παρατηρούμε το φαινόμενο να διαμαρτύρονται οι μαθητές αυθόρμητα και δυναμικά για ένα θέμα υψίστης εθνικής σημασίας κι όχι για ζήτημα το οποίο να επιδέχεται αμφισβήτηση ή να είναι κωμικό». Κι ακόμα κατηγορούν όσους κατήγγειλαν τα εθνικιστικά συνθήματα που προτάσσονταν στους μαθητές, λέγοντας ότι «μπαίνουν με τρομακτική ευκολία ταμπέλες του τύπου “εθνικιστής”, “φασίστας”, κ.ά. σε όποιον εκφράζει πατριωτικές απόψεις». Δείχνουν έτσι ξεκάθαρα ότι εχθρεύονται τους μαθητές όταν κινητοποιούνται για τα προβλήματα των σχολείων και τα δικαιώματά τους, ενώ την ίδια στιγμή αθωώνουν ξεκάθαρα εθνικιστικά συνθήματα του τύπου «Μακεδονία γη ελληνική», που ουσιαστικά καλεί σε διεκδίκηση εδαφών από άλλους λαούς!

Η ταύτισή τους με τα επιχειρήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι του σημείου να χρησιμοποιούν σε χυδαία χρυσαυγίτικη γλώσσα την ίδια ανάρτηση που προβάλλει σε λογαριασμό του και ο ναζιστής χρυσαυγίτης Χρ. Παππάς, η οποία λέει: «Οταν στις καταλήψεις βλέπεις σαρανταπεντάρηδες μουσάτους καραφλοκοτσίδες με ταγάρια να ηγούνται, τότε έχεις ένα αυθόρμητο προοδευτικό μαθητικό κίνημα. Οταν όμως βλέπεις μαθητούδια μ’ ελληνικές σημαίες, τότε έχεις υποκινούμενες διαμαρτυρίες σκοτεινών δυνάμεων»…

Η ΝΔ, επίσημα, παρόλο που προκλήθηκε δεν πήρε αποστάσεις από την ανακοίνωση των συνδικαλιστών της εκπαιδευτικών, αλλά με ανακοίνωσή της αρκέστηκε να πάρει θέση του τύπου «είμαστε κατά των καταλήψεων απ’ όπου κι αν προέρχονται»…