ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: «Το ΚΚΕ παλεύει για κάθε λαϊκό πρόβλημα και συζητά σε όλη τη χώρα με τους εργαζόμενους»

«To ΚΚΕ παλεύει για κάθε λαϊκό πρόβλημα και συζητά σε όλη τη χώρα με τους εργαζόμενους για την πανδημία και τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για την καπιταλιστική κρίση και τις βαριές συνέπειες στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», υπογράμμισε μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κάρυστο, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας.

«Αυτό κάνουμε και σήμερα στην Κάρυστο. Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες για τη δράση και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, για την οργάνωση της πάλης την επόμενη περίοδο, γιατί σήμερα δεν χωράει εφησυχασμός, κανείς δεν μπορεί πει “δεν βαριέσαι” και να σταυρώσει τα χέρια», είπε (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ αντιμετώπισε «την πανδημία του κορονοϊού με μεγάλη ευθύνη, απευθύνθηκε στο λαό και του είπε “μένουμε δυνατοί, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί”, διεκδικούμε την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο πλευρό των γιατρών και των νοσηλευτών, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας» και σημείωσε πως στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας, που θα έπρεπε να στηρίζει όλες τις υγειονομικές μονάδες τις Εύβοιας, τα κενά πριν την πανδημία ανέρχονταν σε 149 νοσηλευτές, 67 γιατρούς και 78 διοικητικό προσωπικό. Το Νοσοκομείο αναγκάστηκε πρόσφατα να αναστείλει προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω των κενών σε αναισθησιολόγους, ενώ οι προσλήψεις συμβασιούχων νοσηλευτών δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. «Μιλάμε για αθλιότητα. Η κυβέρνηση ετοιμάζει φιέστα για να εγκαινιάσει το νέο Νοσοκομείο που θα έπρεπε να ήταν έτοιμο από χρόνια και καλά στελεχωμένο. Η αλήθεια είναι ότι θα κόψουν κορδέλες σε ένα νοσοκομείο που θα πάσχει από μεγάλες ελλείψεις, ενώ θα μείνουν ακόμα και κλινικές κλειστές», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «το Νοσοκομείο της Καρύστου αντιμετωπίζεται ως Κέντρο Υγείας, ενώ εκπληρώνει ιδιαίτερο ρόλο σε μια πολύ δύσκολη περιοχή και συνεπώς χρειάζεται διαρκή στήριξη. Στο Νοσοκομείο Καρύστου, μετά την πανδημία, καλύπτεται μόνο το 65% των γιατρών, το 70% των νοσηλευτών, το 80% παραϊατρικού προσωπικού και το 50% του διοικητικού. Σημαντικό μέρος του προσωπικού είναι συμβασιούχοι, όπου και οι ίδιοι βρίσκονται σε ανασφάλεια για το μέλλον τους, αλλά και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας μειώνεται, καθώς είναι δύσκολο να αποκτηθεί εμπειρία. Έτσι, οι έμπειροι γιατροί και νοσηλευτές συνταξιοδοτούνται χωρίς να μεταφέρεται η πείρα στους νεότερους».

Παράλληλα, ανέφερε πως «διαφημίζουν αυτές τις μέρες το λεγόμενο “Ταμείο Ανάπτυξης” και τα πακέτα των δισεκατομμυρίων που συζητιούνται στην ΕΕ μέσα από σοβαρές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς» και ότι τα δισ. αυτά «θα πάνε στις τσέπες των οικονομικών ομίλων για την κερδοφορία τους. Θα πάνε στους μεγαλοξενοδόχους και στους εφοπλιστές, στα μονοπώλια της ψηφιακής τεχνολογίας και της λεγόμενης “πράσινης ανάπτυξης”, στους επιχειρηματίες που φυτεύουν ανεμογεννήτριες παντού, θα πάνε στα μεγάλα συμφέροντα. Το ζούμε στην Κάρυστο, στο Μαρμάρι, σε πολλές περιοχές της Εύβοιας με τα αιολικά πάρκα, με την άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Κερδίζουν οι μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι και τις συνέπειες πληρώνει ο λαός με την υψηλή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, με τη ζημιά στην κτηνοτροφία, στη μελισσοκομία». Και αναρωτήθηκε «πόσες φορές έχουμε μιλήσει για τις αναγκαίες υποδομές στην Κάρυστο, στη Νότια Εύβοια, υποδομές για την αντιπλημμυρική προστασία, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών για τη στήριξη της πυροσβεστικής, για τη μονιμοποίηση των 5ετών και των εποχικών πυροσβεστών, για την ανανέωση των οχημάτων που στην Εύβοια είναι 40 και 50 χρόνων;».

«Η πρόταση του ΚΚΕ υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού μας. Ο σημαντικός πλούτος της χώρας μας να φύγει από τα χέρια των μονοπωλίων και να περάσει στα χέρια των ανθρώπων του μόχθου, να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία. Η εργατική – λαϊκή κυβέρνηση, στην οποία θα πρωτοστατεί το ΚΚΕ, θα μπορεί τότε να θέσει όλες αυτές τις παραγωγικές δυνάμεις σε κίνηση με σκοπό όχι το κέρδος, αλλά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», τόνισε καταλήγοντας και συμπλήρωσε πως «οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη στα χέρια τους και η κατάσταση θα αλλάξει όταν πιστέψουν σ’ αυτή, όταν σε κάθε περιοχή δημιουργηθούν εστίες αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική και αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες οργάνωσης και πάλης που θα πολλαπλασιαστεί με ισχυρό, πολύ ισχυρό ΚΚΕ».