Εθελοντική αιμοδοσία και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κάλεσμα στον λαό και τη νεολαία της Αθήνας και του Πειραιά να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας απευθύνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία για να συγκεντρωθεί αίμα, επιδιώκοντας να καλυφτεί ένα μέρος από τις τεράστιες ανάγκες των χιλιάδων τραυματιών, για να σωθούν ζωές απλών ανθρώπων, μικρών παιδιών που μας χρειάζονται δίπλα τους.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα εξής νοσοκομεία: «Ευαγγελισμός»: Σάββατο 11 Φλεβάρη, 9 π.μ. – 2 μ.μ.. «Αττικόν»: Κυριακή 12 Φλεβάρη, 9 π.μ. – 4 μ.μ. «Γεννηματάς»: Κυριακή 12 Φλεβάρη, 9 π.μ. – 2 μ.μ. ΚΑΤ: Δευτέρα 13 Φλεβάρη, 12 μ. – 4 μ.μ. Οσοι προσέρχονται για την εθελοντική αιμοδοσία να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που είναι το 12747.

Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους σε πλατιά ανταπόκριση στην πρωτοβουλία συνδικάτων και μαζικών φορέων για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Μάλιστα, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την Αττική αναλαμβάνουν να διευκολύνουν στην έκφραση της αλληλεγγύης και γι’ αυτό συγκέντρωση υλικών, που θα παραδοθούν στα συνδικάτα, θα γίνεται και μέσω των Κομματικών Οργανώσεων σε δεκάδες σημεία.

Ανοιχτά και τα Στέκια της ΚΝΕ

Επίσης, τα Στέκια Πολιτισμού της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και νέους εργαζόμενους να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη στους γείτονες λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Οπως αναφέρουν, «διαθέτουμε τους χώρους μας για να στεγαστεί και σε αυτούς μέρος της υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες γειτονικούς λαούς». Πιο συγκεκριμένα, για τις μέρες και ώρες:

Πολιτιστικό Στέκι Πειραιά της ΚΝΕ «ΤΡΑΒΕΡΣΟ» (Φίλωνος 9): Δευτέρα – Παρασκευή 18.00 – 21.00.

Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στο Μενίδι (κεντρική πλατεία 6): Καθημερινά 18.00 – 21.00.

Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καισαριανή «Ανδρέας Λυκουρίνος» (Ερυθρού Σταυρού 29): Καθημερινά 10.00 – 13.00 και 17.30 – 21.00.

Καλούν ακόμα τις πολιτιστικές ομάδες των Στεκιών και κάθε νέα και νέο δημιουργό που συγκινείται από το ανείπωτο δράμα σε Τουρκία και Συρία, που οργίζεται από τη βαρβαρότητα του σάπιου συστήματος που από τη μία ξοδεύει αμύθητα ποσά σε πολεμικούς εξοπλισμούς και μέσα καταστολής, ενώ αντιμετωπίζει ως περιττό κόστος την προστασία του λαού από τέτοια φαινόμενα, να στείλουν το πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο, το οποίο με την πρώτη ευκαιρία θα προβάλουν.