Εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι ακύρωσαν την ημερίδα – ντροπή για την διαφήμιση ιδιωτικών σχολείων

Την ακύρωση της ημερίδας – ντροπή που διοργάνωνε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για την διαφήμιση ιδιωτικών σχολείων, πέτυχαν σήμερα, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι, με την κινητοποίησή τους στον χώρο που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά έκανε κινητοποίηση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καταγγέλλοντας την πρωτοφανή, αδιανόητη κι επικίνδυνη ενέργεια του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά να διοργανώσει ημερίδα με θέμα «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση»!

Την κινητοποίηση στήριξαν Ενώσεις Γονέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με επικεφαλής το πρόεδρο του, Μάρκο Μπεκρή.

Η στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ήταν προκλητική, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία καθώς απο την πρώτη στιγμή, προσήλθε συνοδευόμενος απο δυνάμεις της αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούσαν ειρηνικά την κινητοποίηση στα σκαλιά του δημοτικού θεάτρου.

Παρόλα αυτά, η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου παρέμεινε άδεια και γέμισε μόνο όταν μπήκαν μέσα εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι οι οποίοι κατήγγειλαν ότι την ώρα, που τα δημόσια σχολεία του Πειραιά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ο Προϊστάμενος των σχολείων της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αντί να ασχολείται με αυτά τα τεράστια προβλήματα οργανώνει ημερίδες για να διαφημίσει τα ιδιωτικά σχολεία και «λειτουργεί ως πλασιέ σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης».