ΚΚΕ: Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, για σύγχρονα δικαιώματα – Εκδήλωση την Τετάρτη 6/2, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Εκδήλωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, οργανώνουν το Τμήμα της ΚΕ για την Εργατική – Συνδικαλιστική Δουλειά και η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Τετάρτη 6/2, στις 6:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel»

  • Η αναμόρφωση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση δεν αποτελεί «βήμα για την αποκατάσταση των μισθών», όπως την παρουσιάζει, αλλά εφαρμογή ενός κατάπτυστου μνημονιακού νόμου, που καταργεί τη συλλογική διαπραγμάτευση και με κυβερνητική απόφαση προσαρμόζει τον κατώταρο μισθό στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
  • Η κυβέρνηση διατηρεί άθικτο και επεκτείνει το αντεργατικό πλαίσιο των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.
  • Η εργασιακή ζούγκλα, η πολιτική των θυσιών, των αντιλαϊκών νόμων, του «μικρότερου κακού» δεν είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη και το λαό. Απάντηση είναι το δυνάμωμα της πάλης για ανάκτηση των απωλειών με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Διέξοδο θα δώσει ο αγώνας για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού!

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ:

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, για σύγχρονα δικαιώματα
  • Εκδήλωση την Τετάρτη 6/2, με κεντρικό ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Το Τμήμα της ΚΕ για την Εργατική – Συνδικαλιστική Δουλειά και η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, για σύγχρονα δικαιώματα», την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4 – 6).

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα μιλήσουν επίσης στελέχη του Κόμματος και συνδικαλιστές.

Το Τμήμα της ΚΕ και η ΚΟ Αττικής φιλοδοξούν να φιλοξενήσουν στην εκδήλωση εκατοντάδες εργαζομένους από κλάδους και χώρους δουλειάς, με τους οποίους οι κομμουνιστές έδωσαν μαζί σημαντικές μάχες στο κίνημα το προηγούμενο διάστημα, εργαζόμενους που παρά τις όποιες διαφωνίες συναντήθηκαν σε σημαντικές πρωτοβουλίες που πήραν το προηγούμενο διάστημα Ομοσπονδίες και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Μέσα και από την εκδήλωση στις 6 Φλεβάρη, επιδίωξη είναι να φωτιστεί ο χαρακτήρας της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων και ταυτόχρονα να προβληθεί η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος. Να προβληθούν οι θέσεις του Κόμματος ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, ότι δεν είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη και το λαό η πολιτική των θυσιών, των αντιλαϊκών νόμων, του «μικρότερου κακού», αλλά η οργάνωση και η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους, η προοπτική του αγώνα ενάντια στην κυριαρχία των μονοπωλίων και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Πλατιά εξόρμηση με το φυλλάδιο του ΚΚΕ

«Όχι στην κοροϊδία για τον κατώτατο μισθό. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες! Τώρα επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, τώρα κατώτατος μισθός 751 ευρώ» επισημαίνει το ΚΚΕ σε φυλλάδιο που κυκλοφόρησε με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό.

Ξεσκεπάζοντας την κυβερνητική κοροϊδία και υπενθυμίζοντας την πιστή εφαρμογή όλων των επιταγών του κεφαλαίου και της τρόικας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το φυλλάδιο καλεί σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που «πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, για πραγματική ανάκτηση των οικονομικών απωλειών, για ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».