Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι

Δολοφονική επίθεση ναζιστικής ομάδας οχτώ χρυσαυγιτών έγινε την Κυριακή 25 Φλεβάρη το απόγευμα στο στέκι «Φαβέλα» στο Κερατσίνι. Το τάγμα εφόδου μπήκε στο κτίριο με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, κρατώντας στειλιάρια, αναμμένους πυρσούς, πτυσσόμενα γκλομπ και κράνη. Ουρλιάζοντας άρχισαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, τραυματίζοντας πέντε άτομα (τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι δύο πιο ελαφριά).

Μία εκ των τραυματιών είναι η συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής – εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Παύλου Φύσσα – στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Ελευθερία Τομπατζόγλου, που έχει τραύματα στο κεφάλι. Ακόμα ένα άτομο έφερε εγκαύματα στο πρόσωπο, καθώς τα φασιστοειδή του έριξαν τον πυρσό προς το πρόσωπο. Η Ελ. Τομπατζόγλου, χτες το πρωί πήγε στον ιατροδικαστή, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η δικηγόρος έχει καταθέσει μήνυση και, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να θυμάται τα χαρακτηριστικά του ενός προσώπου που μπήκε πρώτο στο χώρο. Σημειωτέον, είναι η δεύτερη επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη. Την πρώτη φορά ήταν έξω από το Εφετείο πριν από 4 μήνες περίπου, όταν είχε χτυπηθεί η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη.

Αποχώρησαν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής από τη δίκη της ΧΑ

Συνεχίστηκε στις 27/2 η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με δηλώσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής με τις οποίες κατήγγειλαν τη δολοφονική επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά και το σοβαρό τραυματισμό της συναδέλφου τους, συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής, Ελευθερίας Τομπατζόγλου, και ζήτησαν για το λόγο αυτό την αναβολή της δικασίμου την Τρίτη 27/2. Ανέφεραν επίσης και τη σχετική ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε ολόκληρες τις δηλώσεις, δεν δέχτηκε όμως να τις καταχωρίσει στα πρακτικά, ενώ απέρριψε και το αίτημά τους να διακόψει το δικαστήριο για την επόμενη δικάσιμο.

Μετά από αυτό, σύσσωμη η Πολιτική Αγωγή αποχώρησε σε ένδειξη έντονης αποδοκιμασίας για το σοβαρό τραυματισμό της συναδέλφου τους από την οργανωμένη εγκληματική επίθεση των χρυσαυγιτών, αλλά και αλληλεγγύης προς αυτήν, ενώ το δικαστήριο συνέχισε τη διαδικασία της ανάγνωσης των εγγράφων.

Ας σημειωθεί επίσης ότι ιδιαίτερα προκλητικοί για μια ακόμη φορά ήταν οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών απέναντι στην μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν παρούσα στη δίκη.