Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τα αποτελέσματα του Β’ γύρου των τοπικών εκλογών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Με μεγαλύτερο πείσμα και αισιοδοξία μπαίνουμε από σήμερα στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιούλη (VIDEO)

Σε δήλωσή του, το βράδυ της Κυριακής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες, όσοι και όσες στήριξαν σήμερα τους συνδυασμούς της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Στο δήμο Πάτρας, όπου επανεκλέγεται δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης, με μεγαλύτερη δύναμη και ορμή, με νέες δυνάμεις, συνεχίζουμε την αγωνιστική πορεία για να ανακουφίσουμε τη λαϊκή οικογένεια, για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά δικαιώματα, τις ανάγκες, κόντρα στο ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης, αλλά και στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, για να διεκδικήσουμε έργα προστασίας της ζωής του λαού μας.

Αλλά και στους υπόλοιπους δήμους, από θέση αντιπολίτευσης πλέον, θα δώσουμε τη μάχη για τις μεγάλες λαϊκές ανάγκες, με όλους και όλες, όσοι και όσες συμπορεύτηκαν μαζί μας, πλαισίωσαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά μας.

Μπαίνουμε από σήμερα στη μάχη για τις εθνικές εκλογές της 7ης του Ιούλη, με μεγαλύτερο πείσμα αλλά και με μεγάλη αισιοδοξία.

Σε αυτές τις εθνικές εκλογές, σε συνθήκες μάλιστα ανόδου της συντηρητικής πολιτικής – εξαιτίας και της σημερινής κυβέρνησης, που αναστήλωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική – κρίνεται κυρίως πόσο ισχυρός θα είναι ο ελληνικός λαός, το λαϊκό κίνημα την επόμενη μέρα, για να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Κι αυτό σήμερα μπορεί να το δώσει μόνο ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Γι’ αυτό, η ψήφος όχι μόνο των κομουνιστών, αλλά όλων των αριστερών, των προοδευτικών ανθρώπων, των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου, δεν πρέπει αυτήν τη φορά να σκορπιστεί δεξιά ή αριστερά, σε κόμματα που κυβέρνησαν, σε πρόσωπα που διετέλεσαν υπουργοί, που μας μάτωσαν όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτική τους, σε αναχώματα και επιλογές που με άλλα συνθήματα υπηρετούν όμως την ίδια πολιτική. Αλλά ούτε και σε ακόμα πιο αντιδραστικές, φασιστικές, ακροδεξιές λύσεις, τύπου Χρυσής Αυγής ή Ελληνικής Λύσης.

Τα δύσκολα δεν πέρασαν. Ολες οι αιτίες των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων για το λαό μας είναι παρούσες. Ολοι οι παραπάνω είναι συνυπεύθυνοι και βεβαίως τα προβλήματα αυτά είναι εδώ.

Γι’ αυτό τώρα είναι η στιγμή για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, που είναι σταθερός αντίπαλος της πολιτικής των κυβερνήσεων του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που είναι σταθερή δύναμη στο πλευρό του ελληνικού λαού.

Καλό βράδυ και από αύριο πιο δυνατά, όλοι και όλες στη μάχη!».

ΠΑΤΡΑ: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναλαμβάνει ξανά τη Δημοτική Αρχή 

Κλίμα ενθουσιασμού στην Πάτρα από τη μεγάλη νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και την επανεκλογή του Κώστα Πελετίδη στο τιμόνι της Δημοτικής Αρχής.

Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο από νωρίς στο εκλογικό περίπτερο στην πλατεία Όλγας, ενώ από νωρίς, μόλις έκλεισαν οι κάλπες, υπήρχε κλίμα ενθουσιασμού ότι ο δήμος θα συνεχίσει να είναι στα χέρια του λαού.

Τα πρώτα αποτελέσματα που έφταναν από εκλογικά τμήματα έδειχναν συντριπτική υπεροχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του Κώστα Πελετίδη. Όσο περνούσε η ώρα και συνέχιζαν να φτάνουν τα αποτελέσματα, χιλιάδες κόσμου συνέρρεαν στο εκλογικό κέντρο για να γιορτάσουν την επιτυχία ότι ο Δήμος Πατρέων θα συνεχίσει την αγωνιστική του πορεία για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Ο δρόμος συνέχιζε να γεμίζει ασφυκτικά με ανθρώπους κάθε ηλικίας, νέους, μικρά παιδιά που κρατούσαν σημαίες και φώναζαν συνθήματα.

Λίγο αργότερα κατέφθασε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Ο δήμαρχος έγινε δεκτός με συνθήματα και χάθηκε στις αγκαλιές των συγκεντρωμένων. Τα συνθήματα «Η Πάτρα έχει δήμαρχο» και «Να μείνει ο δήμος στα χέρια του λαού» δονούσαν την ατμόσφαιρα.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους με έκδηλη συγκίνηση ο Κ. Πελετίδης ανέφερε:

«Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Ο πατραϊκός λαός, σήμερα, με την ψήφο του διασφάλισε τη δική του νίκη. Για να μείνει ο δήμος στα χέρια του λαού και να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, ποικιλοτρόπως, για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Πιο έμπειροι, θα συνεχίσουμε τη συλλογική προσπάθεια με τους εργαζόμενους του δήμου και τον πατραϊκό λαό για τη λειτουργία της πόλης μας, για να υπάρχει ζωή.

Ενωμένοι θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες, να έχουμε νίκες, να ανακουφίζουμε τα λαϊκά στρώματα. Συνεχίζουμε από το ίδιο μετερίζι. Θα αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες γι’ αυτά που δικαιούνται.

Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. Ξέρουμε τις αιτίες. Θα τις αντιμετωπίσουμε με περισσότερο πείσμα και επιμονή».

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΣΑΡΙΑΝΗ – ΧΑΙΔΑΡΙ – ΙΚΑΡΙΑ: 
Υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα υπέρ του λαού και από τις θέσεις της αντιπολίτευσης

Υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα υπέρ του λαού και από τις θέσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και πιο δυναμικής πορείας για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, για να ενισχυθεί ο λαός δίνουν οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους ΠετρούποληςΚαισαριανήςΧαϊδαρίου και Ικαρίας, που έδωσαν μέχρι τελευταία στιγμή τη μάχη για την επανεκλογή στις διοικήσεις των δήμων. Κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας επικράτησε στα εκλογικά κέντρα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπου πλήθος κόσμου φώναζε συνθήματα υπέρ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών στις 7 Ιούλη.

«Συνεχίζουμε δυναμικά, αποφασιστικά, με το χαμόγελο στα χείλη, γιατί εμείς ξέρουμε ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει» δήλωσε ο Βαγγέλης Σίμος στην Πετρούπολη που ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που στήριξε τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από την Καισαριανή ο Ηλίας Σταμέλος τόνιζε πως «συνεχίζουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ με το ίδιο πείσμα και μαχητικότητα για να βγει πιο δυνατό στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Ιούλη». Χαιρέτισε όλους όσοι συμπορεύτηκαν για να φτάσει το ψηφοδέλτιο και οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι.

Από το Χαϊδάρι ο Μιχάλης Σελέκος υπογράμμισε πως «με την ίδια αισιοδοξία και τον ίδιο ενθουσιασμό συνεχίζουμε! Μπροστά μας έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη, τη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εκφράσει τα συμφέροντα του λαού, να οργανώσει την αντεπίθεσή του απέναντι και στη νέα αντιλαϊκή κυβερνητική εναλλαγή. Γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό!».

Από την Ικαρία  ο Νίκος Λαρδάς σημείωσε: “Δώσαμε μια δύσκολη μάχη απέναντι σε ένα ενιαίο μπλοκ δυνάμεων που υποστήριξαν την Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής” που εμφανίστηκε ως δήθεν ανεξάρτητη αν και στηρίχτηκε από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ σε ένα αντιΚΚΕ μέτωπο. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και με αισιοδοξία δίνοντας από σήμερα τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη, για ισχυρό ΚΚΕ”.