ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Το πιο αποκρουστικό πρόσωπο αυτού του συστήματος είναι η ναζιστική Χρυσή Αυγή – Την Κυριακή 26 Γενάρη η συναυλία στη Νίκαια

Σποτ για τη συγκέντρωση – συναυλία καταδίκης της «Χρυσής Αυγής» (VIDEO)

Με την αγόρευση του Μάνου Μαλαγάρη, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

«Η Χρυσή Αυγή δεν συγκροτήθηκε με τρόπο ευκαιριακό αλλά αποδείχτηκε ότι είχε διαρκή δράση. Αποδείχτηκε ότι έχει εσωτερική διάρθρωση και ιεραρχική δομή με την έννοια ότι τα κατώτερα μέλη της υπέτασσαν τη βούλησή τους στα ανώτερα και όλοι μαζί, ασπαζόμενοι τη ναζιστική ιδεολογία, διαμόρφωσαν μια ενιαία βούληση που κατευθυνόταν στην επίτευξη του ίδιου σκοπού: Στην επικράτηση της ιδεολογίας τους μέσω κακουργηματικών πράξεων κατά των ιδεολογικών και πολιτικών τους αντιπάλων. Η διάρθρωση και η ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή περιγράφεται από τους μάρτυρες, τα έγγραφα αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων, αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της ΧΑ ήταν αυτοί που διηύθυναν και κατηύθυναν τα μέλη της οργάνωσης στη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. Οι δράστες των υπό εξέταση εγκλημάτων ήταν ενταγμένοι στην εγκληματική οργάνωση και δεν ήταν άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα. Μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγονται οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι δεν γνώριζαν τίποτα για “το φόνο”», υπογράμμισε ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής.

Διασυνδέσεις με τμήματα του κρατικού μηχανισμού

Στην αγόρευσή του ο συνήγορος επιβεβαίωσε μεταξύ πολλών στοιχείων και επιχειρημάτων τις διασυνδέσεις της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης με τμήματα του κρατικού μηχανισμού. Τόνισε ότι «η ΧΑ, όπως κάθε γνήσια εθνικοσοσιαλιστική και εγκληματική οργάνωση, διατηρεί αγαστές σχέσεις με διάφορα τμήματα του κρατικού μηχανισμού, γεγονός που συμπυκνώνεται στην εμβληματική δήλωση του Ρουπακιά που απηύθυνε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: “Είμαι δικός σας“».

Ο συνήγορος σημείωσε ενδεικτικά στοιχεία όπου αποτυπώθηκε το αίσθημα ασυλίας των μελών: Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά, παρουσία των αστυνομικών και με ακάλυπτο το πρόσωπό του. Η δολοφονία του Λουκμάν, σε κοινή θέα, στη μέση του δρόμου με ακάλυπτα τα πρόσωπα των δραστών και η συνέχιση της βόλτας τους στο Σύνταγμα. Ομοίως, η απόπειρα δολοφονίας του Κουσουρή απέναντι ακριβώς από το χώρο των δικαστηρίων – με ό,τι αυτό μπορεί να συμβόλιζε – και η επί χρόνια φυγοδικία του Περίανδρου. Επίσης, η απόπειρα δολοφονίας του Εμπουζίντ από τον Πανταζή και τους υπόλοιπους δράστες, η οποία έγινε ομοίως με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

«Μετά την επιβολή περιοριστικών όρων στον Πανταζή για την απόπειρα δολοφονίας του Εμπάρακ φυσικά και δεν φαντάζει παράλογη η εκ νέου δολοφονική επίθεση του Πανταζή και των υπολοίπων ενάντια στα μέλη του ΠΑΜΕ, με ακάλυπτο πρόσωπο. Επίσης, δεν προξενεί καμία εντύπωση η απροκάλυπτη επίθεση και το ξυλοφόρτωμα του Δριμυλή, μέρα μεσημέρι στο “Συνεργείο”, με ακάλυπτα πρόσωπα, παρουσία αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. Μετά απ’ όλα αυτά δεν χρειάζεται να διαθέτουμε μαντικές ικανότητες για να αντιληφθούμε την επίδραση που έχει η απαλλακτική πρόταση της κ. εισαγγελέα στον Ρουπακιά, στον Πατέλη, στον Καζαντζόγλου, στον Πανταζή και τους λοιπούς κατηγορούμενους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Οι… «αντισυστημικοί» ναζί

Επιπρόσθετα, ο συνήγορος επισήμανε: «Αποδείχτηκε ότι η ΧΑ παρά τις κορόνες της περί δήθεν αντισυστημικής δύναμης διατηρούσε άριστες σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης, ακόμη και με τον ίδιο τον γραμματέα της, τον κ. Μπαλτάκο, όπως προέκυψε από το βίντεο που εισεφέρθη στη διαδικασία. Εξάλλου, αναγνώσαμε στο κινητό του Κασιδιάρη sms, από το οποίο προκύπτει ότι ο Μπαλτάκος συνεργάζεται με τη ΧΑ για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ΧΑ σε ψηφοφορίες εντός της Βουλής».

«Η ΧΑ, ως γνήσια ναζιστική οργάνωση, όχι απλά δεν είναι αντισυστημική αλλά είναι κομμάτι αυτού του συστήματος. Ηταν εκείνη που έδωσε χείρα βοηθείας στο σύστημα, την περίοδο που είχε περισσότερη ανάγκη από ποτέ άλλοτε: Την περίοδο της κρίσης. Την περίοδο δηλαδή που ο κόσμος αγανακτεί, αφυπνίζεται και αρχίζει να κοιτάει ψηλά για να βρει τον “φταίχτη” για τα προβλήματά του, η ΧΑ είναι εκεί και του δείχνει ως βασικό υπαίτιο της κρίσης τον διπλανό του. Στην αρχή υπεδείκνυε ως ενόχους αυτούς που τύχαινε να έχουν άλλο χρώμα δέρματος και σταδιακά όλους όσοι τολμούσαν να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Αυτός ήταν ανέκαθεν ο ρόλος των ναζιστών. Ούτε αντισυστημικοί είναι ούτε ονειρεύονται κάποιο άλλο σύστημα. Είναι το πιο αποκρουστικό πρόσωπο αυτού του συστήματος: Είναι το μαστίγιο του συστήματος όταν σταματάει να πιάνει το “καρότο”», ανέφερε.

Πρόσθεσε: «Αποδείχτηκε ότι οι θέσεις και οι δηλώσεις των στελεχών και συνδικαλιστών της ΧΑ ταυτίζονται πλήρως με αυτές των εργοδοτών. Συγκεκριμένα, ακούσαμε τους Παναγιώταρο, Λαγό, Μίχο και τον χρυσαυγίτη συνδικαλιστή Κυριτσόπουλο να ζητάνε να μειωθεί το μεροκάματο των εργαζομένων στη Ζώνη και να μη γίνονται απεργίες, ταυτιζόμενοι έτσι πλήρως με τους εργοδότες της Ζώνης (…) Επιστέγασμα των εργοδοτικών θέσεων της ΧΑ και του μίσους της για τους κομμουνιστές ήταν η δολοφονική επίθεση στους πρωτοπόρους κομμουνιστές συνδικαλιστές εργάτες στη Ζώνη του Περάματος. Επιβράβευση για την επίθεση αυτή ήταν η πρόσληψη της ομάδας των χρυσαυγιτών από τον εργοδότη Πυρινή μετά από λίγες μέρες».

Σε άλλο σημείο είπε: «Δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός της υπεράσπισης ότι οι δολοφονικές επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να είναι στους σκοπούς της οργάνωσης, γιατί θα την έβλαπταν εκλογικά. Η αλήθεια, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική, καθώς τέτοιου είδους επιθέσεις είναι ακριβώς το βασικό “πολιτικό” εργαλείο μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης όπως η ΧΑ. Οι ναζιστικές οργανώσεις μαζικοποιούνται σπάζοντας κεφάλια. Το γεγονός αυτό συνομολογεί, άλλωστε, και ο ίδιος ο αρχηγός της ΧΑ σε κλειστή ομιλία του στα γραφεία της οργάνωσης, στις 26-5-2012, εν μέσω δηλαδή των διπλών εκλογών του Μαΐου – Ιουνίου 2012».

Μάλιστα, σημείωσε ότι τα παραπάνω δεν είναι απλά κάποια προσωπική άποψη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης αλλά «διαπνέει και τα υπόλοιπα μέλη της, όπως προκύπτει από τη δήλωση του Αποστόλου στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε στις 23-9-2013, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μη σου πω θα ‘μαστε και κυβέρνηση τώρα μετά τον Φύσσα”. Ενώ σε άλλη συνομιλία του ανέφερε για τον Ρουπακιά ότι “έκανε κάτι καλό για το κόμμα και πήρε πόντους”».

Χαρακτήρισε επίσης απλά μια φούσκα την «αντισυστημικότητα» της ΧΑ, σημειώνοντας ότι «ακόμα και οι κορόνες της οργάνωσης για “δουλειά στον Ελληνα εργάτη”, για πάταξη της εγκληματικότητας, για συσσίτια και αιμοδοσίες μόνο για Ελληνες αποδείχτηκε ότι αξιοποιούνταν αποκλειστικά ως μέσο διάχυσης του ρατσιστικού μίσους στην κοινωνία. Αποτελούσαν δε σκέτα φληναφήματα, καθόσον οι ίδιοι ούτε εφάρμοζαν αυτά που διακήρυσσαν αλλά ούτε και τα υπερασπίστηκαν ενώπιόν σας, π.χ. περίπτωση της Σκορδέλη, η οποία, ενόσω “καθάριζε” τον Αγ. Παντελεήμονα από τους αλλοδαπούς, το δικό της σπίτι το καθάριζε αλλοδαπή κ.τ.λ.».

Το «πάνω» και το «κάτω» επίπεδο

Για την ιεραρχία και τη στρατιωτική πειθαρχία στη ναζιστική οργάνωση ο συνήγορος ανέφερε την ομιλία Πατέλη στη Σαλαμίνα: «Κάθε επίπεδο της ιεραρχίας έχει ένα ακριβώς “από πάνω” επίπεδο και ένα ακριβώς “από κάτω” επίπεδο. Σε κάθε τοπική και πυρήνα υπάρχουν εκλεγμένοι συναγωνιστές, στους οποίους έχουν δοθεί οι ανάλογες θέσεις (…) Συγκεκριμένοι συναγωνιστές δεν είναι τυχαία στη θέση τους, είναι ορισμένοι από την κεντρική διοίκηση, δηλαδή από τους περιφερειάρχες μας και τον αρχηγό μας, όπως βλέπετε και πάλι ιεραρχικά (…) Ενας υποστηριχτής, δόκιμο μέλος, η ακόμα και μέλος πρέπει να σέβεται την ιεραρχία και να αναφέρεται στους πιο πάνω από αυτόν. Για παράδειγμα, στην τοπική σας, ο αμέσως από πάνω σας είναι κάθε υπεύθυνος τομέα και αμέσως μετά βέβαια ο πυρηνάρχης σας, εκεί πρέπει να αναφέρεστε σε κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί και έπειτα ο πυρηνάρχης στον εκάστοτε περιφερειάρχη του, όπως εν συνεχεία ο περιφερειάρχης στον αρχηγό μας (…) Οποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τη σοβαρότητα της λέξεως “πειθαρχία” δυστυχώς δεν κάνει για τη Χρυσή Αυγή (…) Κάθε χρυσαυγίτης ή χρυσαυγίτισσα οφείλει να υπακούει στους ανώτερούς του και να εκτελεί τις καθορισμένες ή άλλες διαταγές που του δίνονται και αφορούν τους κανονισμούς και τις υπηρεσίες μας, χωρίς κανένα μορφασμό ή αντιλογία…».

Αναφέρθηκε επίσης στις υποχρεωτικές κατασκηνώσεις που οργάνωνε η ναζιστική οργάνωση σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα με σκοπό τη στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της.

Για τον μηχανισμό συγκάλυψης είπε ότι «προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η εγκληματική οργάνωση παρείχε πλήρη κάλυψη στα μέλη της. Ουδέποτε προχώρησε σε πειθαρχικές ποινές ή διαγραφές μελών και ουδέποτε απομάκρυνε από την οργάνωση κάποιο από τα μέλη της. Κορωνίδα φυσικά της στάσης αυτής αποτελεί η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Π. Φύσσα από τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης».

«Μπορεί η υπεράσπιση να αντιλέξει και να μας πει: “Μα καλά, γιατί να τους διαγράψουμε όλους αυτούς; Εδώ η κυρία εισαγγελέας ουσιαστικά μας είπε ότι δεν έπρεπε να είχαμε καν απολύσει τους Πατέλη – Καζαντζόγλου. Εμείς γιατί να διαγράφαμε όλους τους εμπλεκόμενους;”. Αν θέσει αυτό το ερώτημα η υπεράσπιση τότε μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όχι μόνο γιατί δεν μας προσκόμισε καμία έρευνα εκ μέρους της ΧΑ και από τις απολογίες τους φαίνεται ότι έκαναν τους Κινέζους, αλλά κυρίως γιατί νομίζει ότι έχει περάσει στο “ντούκου” ότι δεν διέγραψαν ποτέ τον Ρουπακιά. Εκτός αν πιστεύουν ότι έχουμε φάει το παραμύθι του περαστικού. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε πέρα για πέρα ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν περαστικός αλλά μέλος της ΧΑ και μέλος του πενταμελούς της Νίκαιας. Άρα το βασικό ερώτημα είναι ένα και παραμένει: Τον Ρουπακιά γιατί δεν τον διέγραψαν ποτέ;».

Από τη χτεσινή εξόρμηση στο Κερατσίνι
ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ: Την Κυριακή 26 Γενάρη η συναυλία στη Νίκαια
  • Στις 6:30 μ.μ., στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Πλάτων», για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Με μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες φτάνει σε γειτονιές του Πειραιά το κάλεσμα συμμετοχής στη συναυλία – παρέμβαση που διοργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή, που αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη των σωματείων, πραγματοποιείται την Κυριακή 26 Γενάρη, στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Πλάτων», στη Νίκαια.

Χτες, εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στο κέντρο του Πειραιά, ενώ σήμερα συνεχίζονται με περιοδείες στο Πέραμα και το γυμναστήριο «Πλάτωνας». Παράλληλα, μέσω διαδικτύου διακινείται βίντεο – σποτάκι, με το κάλεσμα συμμετοχής στη συναυλία. Στη συναυλία καλεί επίσης και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Μέχρι στιγμής, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ανθή Γουρουντή, Δημήτρης Κανέλλος, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Έρση Φτούλη και το συγκρότημα «Υπεραστικοί». Θα ακολουθήσει hip hop live με τους: Urban Pulse, Dason, Ghetto Rock, Boem, Ένα Δύο, Rebellion Connexion, Το Σφάλμα.

«Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»

Στο κάλεσμά τους, με σύνθημα τους στίχους του Φώντα Λάδη «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!», σημειώνουν:

«Στα 4,5 και πλέον χρόνια που κρατά η δίκη έχουμε βγάλει συμπέρασμα. Εχουμε δει τις κωλυσιεργίες, τις καθυστερήσεις με ευθύνη των κυβερνήσεων και σήμερα βλέπουμε μια απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση. Ξέρουμε ότι το εργατικό κίνημα, η νεολαία, το λαϊκό κίνημα γενικότερα πρέπει να συνεχίσουν τη δράση τους κόντρα στο ναζισμό. Γιατί η ναζιστική ιδεολογία του μίσους είναι που οδηγεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Τα χρόνια που περνάνε δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους μεταλλεργάτες στο Πέραμα, τις εκατοντάδες εκδηλώσεις βίας και μίσους απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται.

Οι ταγματασφαλίτες, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες

Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου στην προσπάθεια να προωθεί την πολιτική του, να αυγαταίνει τα κέρδη του, εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, χτυπώντας ΣΣΕ, μέτρα υγείας και ασφάλειας, δικαιώματα. Είναι όπλο του κεφαλαίου στην προσπάθεια η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία να μη σηκώνουν κεφάλι, να μη βλέπουν το ποιος πραγματικά φταίει για τα βάσανά μας. Έτσι στοχοποιεί τους μετανάστες εργάτες και τους πρόσφυγες, ανθρώπους που η πολιτική του ιμπεριαλισμού με τους πολέμους, τις επεμβάσεις και τη φτώχεια τούς ξήλωσε από τις εστίες τους. Στοχοποιεί αγωνιστές σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να διασφαλίζεται σιγή νεκροταφείου, να περνάνε αντουφέκιστα τα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώνουν ο φόβος, ο συμβιβασμός, η μοιρολατρία.

Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη, είναι κόντρα στη λογική, κόντρα στην πείρα μας, κόντρα στα γεγονότα. Δεν είναι όμως κεραυνός εν αιθρία, δείχνει ότι οι λουφαγμένοι, σε ένα βαθμό, σήμερα ναζί αποτελούν κρίσιμη εφεδρεία για το σύστημα και το κεφάλαιο. Είναι άλλοθι για να μπορούν τα κατακάθια του ναζισμού, οι φασίστες, με όποια ετικέτα, να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση. Είναι πρόκληση απέναντι στα θύματα της Χρυσής Αυγής, είναι πρόκληση απέναντι στο παρελθόν του λαού μας που έχει υποφέρει από το φασισμό και το ναζισμό και έχει συγκρουστεί μαζί του.

Η θέση των ναζί της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή – Η θέση του ναζισμού είναι στον πάτο της Ιστορίας!

Παίρνουμε θέση, δρούμε ενάντια στο αυγό του φιδιού, είμαστε απέναντι στην προσπάθεια να βγει λάδι. Κάθε τίμιος εργάτης, κάθε λαϊκός άνθρωπος να φωνάξει ενάντια σε μεθοδεύσεις για να τη γλιτώσουν οι ναζί εγκληματίες.

Από την ανταρτομάνα και προσφυγομάνα Κοκκινιά, που η δράση του πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής μόλυνε όλη την περιοχή, στέλνουμε μήνυμα ότι το φασισμό βαθιά καταλαβαίνουμε τι είναι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και πρέπει για να τσακιστεί σε γειτονιές και χώρους δουλειάς»