ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ : Τα στοιχεία «φωνάζουν»! Να καταδικαστούν οι ναζί εγκληματίες!

  • Μεγάλη συναυλία – παρέμβαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής οργανώνουν σωματεία και φορείς, την Κυριακή 26 Γενάρη στις 6:30 μ.μ., στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Πλάτων» στη Νίκαια.
  • Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα, συνεχίζεται από χτες η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Τα αποδεικτικά στοιχεία για όλες τις επιθέσεις της εγκληματικής Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνουν πως δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά έγιναν οργανωμένα και πηγάζουν από την ιδεολογία της ως ναζιστικού κόμματος.

Η απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση προσβάλλει βάναυσα το λαϊκό αίσθημα και τα θύματα της δολοφονικής δράσης των χρυσαυγιτών. Η επαγρύπνηση απέναντι στη ναζιστική οργάνωση, η απομόνωσή της από τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία, επιβάλλεται να συνοδευτούν με την απαίτηση για την καταδίκη της από το δικαστήριο.

Το κίνητρο των εγκληματικών τους πράξεων είναι η ναζιστική ιδεολογία

Ο πρώτος εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Χάρης Στρατής, ολοκληρώνοντας χτες την αγόρευσή του στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ζήτησε από το δικαστήριο να κρίνει τους κατηγορούμενους στο φως της μέρας.

«Ακούσατε τον πόνο, τον τρόμο, την οδύνη των θυμάτων, των αδελφών και των μανάδων τους, τα κηρύγματα μίσους, και τις ναζιστικές κραυγές. Είδατε τις σβάστικες και τα όπλα, τα τάγματα εφόδου σε παράταξη, σε εκπαίδευση και επί το έργον, είδατε εκατοντάδες επιθέσεις εκπορευόμενες από το κοινό κέντρο της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, είδατε ένα προς ένα τα στοιχεία του κατηγορητηρίου να περνάνε από μπροστά σας, να αποκτούν σάρκα και οστά, να αποδεικνύονται και αντίθετα να καταρρίπτονται οι συνεχώς εναλλασσόμενοι και αντικρουόμενοι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί (…)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην αγόρευσή του, μεταξύ των πολλών στοιχείων και επιχειρημάτων ο Χάρης Στρατής ανέφερε ότι «από την πενταετή αποδεικτική διαδικασία αποδείχθηκε ότι πράγματι τελέστηκαν τα εξεταζόμενα στην παρούσα δίκη αδικήματα, η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών κομμουνιστών του ΠΑΜΕ και η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αμπουζίτ Εμπάρακ, από όλους τους κατηγορουμένους φυσικούς αυτουργούς, που δεν έδρασαν αυτόνομα ή αυτόβουλα, αλλά οργανωμένα ως μέλη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ, ενεργώντας στα πλαίσια των εντολών της ηγεσίας της και της απαρέγκλιτης ιεραρχίας και πειθαρχίας της οργάνωσης».

«Το κίνητρο των εγκληματικών τους πράξεων δεν ήταν άλλο παρά η αποκρουστική ναζιστική ιδεολογία, που στοχοποιεί ως εχθρούς τους κομμουνιστές, τους ταξικούς συνδικαλιστές, τους αντιφασίστες, τους προοδευτικούς ανθρώπους και τους μετανάστες, που πρέπει να τσακιστούν μέσα από τη βιολογική τους εξόντωση», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μετά την επίθεση των χρυσαυγιτών

Δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ

Για τα χαρακτηριστικά της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι ήταν οργανωμένη από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και είχε ανθρωποκτόνο στόχο και σκοπό να πληγεί το σωματείο. Μάλιστα, όπως ανέφερε για το τάγμα εφόδου, «κρατούσαν ρόπαλα, στειλιάρια, πτυσσόμενα γκλοπ και άλλα αντικείμενα που είχαν μεταλλικές απολήξεις, ικανά να επιφέρουν θάνατο, τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν στα κεφάλια και άλλα ευαίσθητα σημεία των μελών του ΠΑΜΕ (…). Τα παραπάνω αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν πρέπει κανείς να τα κατασκευάσει», τόνισε.

Για τον στόχο της επίθεσης είπε ότι «ήταν το ίδιο το συνδικάτο της Ν/Ζ και οι κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που λόγω της πρωτοπόρας και αγωνιστικής δράσης τους προστατεύουν τα εργατικά δικαιώματα, αποφασιστικά εφάρμοζαν τη ΣΣΕ του 2009, μεριμνούν για μέτρα υγιεινής, διεκδικούν μισθούς και μεροκάματα και βρέθηκαν για το λόγο αυτόν στο στόχο των εργοδοτών και της ΧΑ». Επίσης, ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε σχετικές δηλώσεις και ομιλίες που στοχοποιούν το σωματείο από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και στην προαναγγελία ήδη από 8/8/13 από τους Λαγό, Παναγιώταρο και Μίχο.

«Με βάση όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται το οργανωμένο και σχεδιασμένο της επίθεσης, όχι βέβαια απλώς από την Τοπική Οργάνωση του Περάματος, που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε από μόνη της να σχεδιάσει και οργανώσει μια τέτοια επίθεση κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, αλλά από την ίδια την ηγεσία της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε.

Πώς καθορίζονται οι στόχοι

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής του, ο συνήγορος υπογράμμισε ότι «με βάση την ιδεολογία της ΧΑ και τα κηρύγματα μίσους της για τους κομμουνιστές, το ταξικό εργατικό κίνημα, τους αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους και τους μετανάστες, η ηγεσία έχει ήδη καθορίσει τις ομάδες στόχευσης. Έτσι, ο καθορισμός αυτός είναι στην πραγματικότητα μια πολιτική επιλογή, δεν γίνεται από τους φυσικούς αυτουργούς αλλά οριοθετείται από τη γενικότερη γραμμή. Δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει ευθεία εντολή από την ηγεσία για συγκεκριμένο χτύπημα. Αν άλλωστε υπήρχε κάτι τέτοιο, αν π.χ. ο Μιχαλολιάκος έλεγε πηγαίνετε και σκοτώστε τον Λουκμάν, εδώ θα είχαμε επιπλέον και κατηγορία ηθικής αυτουργίας και όχι μόνο διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

Περιγράφοντας τις εγκληματικές δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης αναφέρθηκε στις επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους – θέατρα – συγκεντρώσεις (όπως στο «Συνεργείο», στην «Αντίπνοια», στο «Ρεσάλτο» κ.λπ.). Στις επιθέσεις σε άτομα, αριστερούς – αντιφασίστες, όπως η επίθεση στον Κουσουρή από τον Ανδρουτσόπουλο, κατά του Φύσσα, κατά του μαθητή Φοίβου Δεμερτζίδη, του μέλους του ΚΚΕ Τσιμπουκάκη στην Αγία Παρασκευή, του συνδικαλιστή Ζαμπέλη στην Ανάβυσσο. Στις επιθέσεις και πογκρόμ κατά αλλοδαπών με μοναδικό κριτήριο το φυλετικό μίσος και ρατσιστικό ιδεολογικό υπόβαθρο, όπως οι εμπρησμοί καταστημάτων και χώρων προσευχής στην Αθήνα και τον Αγιο Παντελεήμονα, οι έλεγχοι σε λαϊκές και η καταστροφή των πάγκων αλλοδαπών. Σε εκατοντάδες επιθέσεις, ιδίως κατά μεταναστών, οι οποίες είτε αποδίδονται ευθέως στη Χρυσή Αυγή, είτε, ακόμα και αν δεν αποδίδονται, προκύπτει η εμπλοκή της από τα εν γένει χαρακτηριστικά τους.

«Κρίνοντας λοιπόν το σύνολο των επιθέσεων, γνωστών ή άγνωστων όπως εξιστορείται από δικογραφίες, αποφάσεις, μάρτυρες και παθόντες, αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η βία και οι επιθέσεις κατά ζωής και περιουσίας δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα κάποιων οπαδών ή μελών, ούτε καν ορισμένων τοπικών οργανώσεων που τάχα παραστράτησαν, αλλά καταδεικνύεται εμφατικά η ύπαρξη κοινού κέντρου από όπου εκπορεύονται αυτές. Είναι οι επιθέσεις αυτές για τη ΧΑ τρόπος εκφοράς του πολιτικού της λόγου ως ναζιστικό κόμμα, γι’ αυτό γίνονται οργανωμένα, καλύπτονται από τη ΧΑ και τους βουλευτές της (στα αστυνομικά τμήματα με δηλώσεις διάψευσης και επιθετική ρητορική κατά των θυμάτων), γίνονται τη νύχτα, αλλά ακόμα και αδιάντροπα στο φως της ημέρας, καθοδηγούνται άμεσα ή έμμεσα από την ηγεσία της ΧΑ, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Η συνένωση λοιπόν όλων αυτών των επιμέρους επιθέσεων σε μια ενιαία δικογραφία, άσχετα αν αυτό θα μπορούσε ή θα έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν, καταδεικνύει εμφατικά την ύπαρξη του παραπάνω κοινού κέντρου από όπου εκπορεύονται αυτές οι επιθέσεις, την ηγεσία δηλαδή της ΧΑ», τόνισε.

Ποτέ ξανά φασισμός

«Σε όλα τα χρόνια της δίκης αυτής, κυρίαρχη φιγούρα στην αίθουσα ήταν πάντα η Μάγδα Φύσσα. Ο Ρίτσος στον “Επιτάφιο” έχει ένα δίστιχο “Γιε μου, στ’ αδέρφια σου τραβώ και σμίγω την οργή μου, σου πήρα το ντουφέκι σου, κοιμήσου, εσύ, πουλί μου”. Δεν ξέρουμε αν η μάνα εκείνη που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τον Ρίτσο πράγματι στη συνέχεια της ζωής της είχε μια τέτοια στάση, όμως το δίστιχο αυτό ταιριάζει απόλυτα σε αυτήν την γυναίκα, που τον πόνο και την οδύνη της για τον άδικο θάνατο του γιου της την έκανε δύναμη, συμπαράσταση σε μάρτυρες και δικηγόρους και αγώνα κατά του φασισμού στο μέτρο των δυνάμεών της», τόνισε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε: «Στο τέλος της δίκης αυτής η μεν κοινωνία και η εργατική τάξη φωνάζει “ποτέ ξανά φασισμός”. Η ΧΑ, σε μια διαβολική σύμπτωση, που ίσως και να μην είναι τόσο σύμπτωση, γιατί συνέβη λίγες μέρες μετά την έκδοση της εισαγγελικής πρότασης, φωνάζει “θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη”, της γνωστής φράσης του Γιόζεφ Γκέμπελς. Αυτός είναι ο τίτλος του ημερολογίου της για το 2020, κλείνοντας το μάτι στα μέλη ότι πλησιάζει ξανά η ώρα που θα μπορούν να κάνουν τα ίδια, να σφάζουν, να χτυπάν, να δολοφονούν, να μπαίνουν σε σπίτια, να καταστρέφουν ζωές και περιουσίες, έχοντας την προβιά του πολιτικού τους κόμματος καθαρή και άσπιλη από κατηγορίες, και μάλιστα αυτήν τη φορά έχοντας στο οπλοστάσιό τους, δίπλα στη σιδερογροθιά, στο γκλοπ, στο στειλιάρι, στο μαχαίρι, στην καραμπίνα και μια αθωωτική απόφαση από το Δικαστήριό σας, που θα λέει ότι “οι μεν χρυσαυγίτες αθώοι και μοναδικός ένοχος ο Ρουπακιάς”. Ενοχος μιας “απλής ανθρωποκτονίας που το έκαναν πολιτικό ζήτημα”, για να θυμηθούμε τα λόγια του ίδιου στην απολογία του. Μια τέτοια απόφαση θα είναι το χειρότερο όπλο που θα μπορούσαν να έχουν, γιατί θα χτυπάει κατευθείαν και θα πλήττει το μυαλό και τη συνείδηση του λαού».

  • Από τον “Ριζοσπάστη” της Πέμπτης 23/1/2020

ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ : Την Κυριακή 26 Γενάρη η συναυλία στη Νίκαια
  • Στις 6:30 μ.μ., στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Πλάτων», για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Δεκάδες σωματεία και φορείς απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συναυλία – παρέμβαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, που θα διοργανώσουν την Κυριακή 26 Γενάρη, στις 6:30 μ.μ., στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Πλάτων», στη ΝίκαιαΤα σωματεία και οι φορείς που στηρίζουν τη διοργάνωση είναι:

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Περιφέρειας Ν. Αττικής & Περιχώρων, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών, Παράρτημα Πειραιά Ένωσης Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής Παράρτημα Πειραιά, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Περάματος, Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Η ΕΣΤΙΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ», Γυναικείος Σύλλογος Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Η ΣΤΟΡΓΗ του ΠΑΙΔΙΟΥ», Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Επιστημών Τροφίμων ΠΑΔΑ, Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) ΠΑΔΑ, Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά, Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Σύλλογος Γυναικών Πειραιά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού, Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας.

Μαζικές εξορμήσεις

Για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης – συναυλίας πραγματοποιούνται από φορείς και σωματεία του Πειραιά μαζικές εξορμήσεις, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Σήμερα, Πέμπτη: Πλατεία Κουμπάκη, στις 6 μ.μ., Πλατεία Νίκης (Ζαρντέν), στην Αμφιάλη, στις 6 μ.μ., Πλατεία Κοραή, στον Πειραιά, στις 6 μ.μ., Πλατεία Ελευθερίας & Ταξιαρχών, στον Κορυδαλλό, 6:30 μ.μ., μαζική εξόρμηση στους δρόμους Χρυσοστόμου Σμύρνης και Π. Ράλλη στη Νίκαια.
  • ΑύριοΠαρασκευή: Πλατεία Ηρώων, Πέραμα, στις 5:30 μ.μ., μαζική εξόρμηση στο Γυμναστήριο «ΠΛΑΤΩΝΑΣ».